Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I hemmelige advokatmøter

Bedragerisiktede Trond Kristoffersen kjemper for å komme seg ut av varetektscelle 1022 i Oslo. Familien er avhengig av kunnskapen hans for ikke å bli kastet på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): I slutten av juni ble bedragerisiktede Trond Kristoffersen pågrepet av politiet og varetektsfengslet på nytt. I mellomtida hadde den tidligere direktøren hatt hemmelige krisemøter med advokat John Lomas fra London. Han styrer datterens selskap Yaar Investment som står oppført som eier av boligen på Snarøya til 15 millioner kroner. Familien betaler 50000 i måneden i husleie til selskapet.

- Det er oppsiktsvekkende at Lomas har vært i Norge og hatt samtaler med Kristoffersen. Datteren er eier av selskapet og går på skole i England. Det er derfor ikke naturlig for advokaten å være i Norge og ha møter med Kristoffersen, sier advokat Andreas S. Christensen i konkursboet til Trond Kristoffersen.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal den engelske advokaten ha vært i Norge i begynnelsen av juni. Kristoffersen og Lomas skal i flere dager ha hatt krisemøter for å diskutere hvordan virksomheten skal komme på rett kjøl igjen. Yaar Investment må i løpet av ei uke betale gjeld for ikke å bli slått konkurs av engelske myndigheter. Selskapet har anket denne avgjørelsen. Det passer derfor selskapet svært dårlig at Kristoffersen fortsatt sitter varetektsfengslet i påvente at kjæremålet blir avgjort.

For konkursboet til Kristoffersen er det ønskelig at selskapet blir slått konkurs.

- Det blir lettere å få innsyn i selskapet. Vi mener at hele selskapet er proforma og at det er Kristoffersen personlig som eier boligen, sier Christensen.

- Vi kan bekrefte at det har vært møter mellom Lomas og Kristoffersen, sier forsvarer Tor Martin Kindem.

KAN MISTE LUKSUSVILLAEN: Bedragerisiktede Trond Kristoffersen og hans familie kan i løpet av kort tid miste luksusvillaen på Snarøya utenfor Oslo.