I hengemyra

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President George Bush talte natt til i går til det amerikanske folk om Irak. Som i fjor ba han folket om å vise besluttsomhet og utholdenhet. Samtidig forsvarte han sine standpunkt om ikke å drøfte en tidsplan for tilbaketrekning av de amerikanske styrkene, og om ikke å sende større styrker til landet.

I meningsmålingene er det nå et flertall som mener at presidenten førte dem bak lyset da USA invaderte Irak. Flertallet mener også at presidentens Irak-politikk er feil. Forleden var antallet amerikanske soldater som har mistet livet i Irak 1739. Mange flere er såret. USA oppgir ingen offisielle tall for hvor mange irakere som er drept, men andre kilder oppgir over hundre tusen. Da noen like etter invasjonen i 2003 advarte og sa at Irak kunne utvikle seg til ei hengemyr for amerikanerne, ble de utsatt for hån fra presidenten og alle hans rådgivere med visepresidenten i spissen. Nå synker USA stadig dypere i myra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer