Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- I Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika

Parlamentarisk leder Trond Helleland møtte pressen etter krisemøte på Stortinget.

- ALVORLIG: Stortingsrepresentant for Høyre, Trond Helleland, uttaler seg om hasj-saken. Foto: Torbjørn Berg
- ALVORLIG: Stortingsrepresentant for Høyre, Trond Helleland, uttaler seg om hasj-saken. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Høyres stortingsgruppe er kjent med at en av våre representanter, Erik Skutle, i politiavhør har erkjent bruk av hasj ved én anledning, sa parlamentarisk leder Trond Helleland til pressen på Stortinget for en time siden.

Da hadde gruppeledelsen sittet i krisemøter etter at det i ettermiddag ble kjent at en stortingsrepresentant var siktet i en narkotikasak. Det var VG som først omtalte saken. Høyre valgte altså selv å gå ut med navnet.

- Grovt tillitsbrudd - Dette ser vi svært alvorlig på, og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Det er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe. Samtidig er det viktig å ivareta Skutle og forsøke å bistå ham på best mulig måte i denne situasjonen, sa Helleland til Dagbladet på Stortinget etter møtet.

- Jeg har vært i kontakt med Skutle og han har det etter forholdene bra. Han er naturligvis preget av dette. Han erkjenner å ha gjort noe ulovlig, og beklager det grove tillitsbruddet dette medfører.

Helleland ønsker ikke å svare på om informasjonen partiet har kan være grunnlag for eksklusjon eller om Skutle kan bli sittende som vararepresentant for statsminister Erna Solberg på Stortinget. Han antyder imidlertid at partiet vil avvente hvorvidt det Skutle har innrømmet, en enkelt gangs bruk av hasj, er hele bildet.

- Jeg har ikke tenkt å uttale meg om konsekvensene videre for denne saken, fordi vi ikke kjenner omfanget. Vi vet hva han har erkjent, vi kommer tilbake til konsekvensene og til videre oppfølging når vi har fått mer oversikt over situasjonen.

- Alvorlig - Hvordan reagerer du selv på saken?

- Jeg synes det er svært alvorlig, og det har jeg også gitt uttrykk for i denne uttalelsen.

- På hvilken måte vil den bli behandlet videre?

- Ja, det vil vi komme tilbake til her i Stortinget. Den ligger nå i stortingsgruppa.

På direkte spørsmål vil ikke Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, kommentere hva han mener om at Skutle nylig var ute og argumenterte for legalisering av cannabis. Men han understreker at det er nulltoleranse for bruk av narkotika i Høyre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!