I januar anmeldte Reitan 120 av sine konkurrenter. Nå bruker Rema 1000 de samme «triksene» selv

Rema 1000 bekrefter at de har gitt opp «Brustadbua» og endret retningslinjer.

GIKK TIL POLITIET: Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000, sa til Dagbladet i januar at han ønsker en avklaring på hvorvidt konkurrentene kommer til å overholde regelverket om søndagsåpne butikker. Nå har han gitt opp. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GIKK TIL POLITIET: Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000, sa til Dagbladet i januar at han ønsker en avklaring på hvorvidt konkurrentene kommer til å overholde regelverket om søndagsåpne butikker. Nå har han gitt opp. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I januar anmeldte Rema 1000 hele 120 konkurrenter som holdt søndagsåpent over hele landet. Butikkjeden mente de holdt åpent i strid med loven.

Reitan anklaget blant annet konkurrentene i NorgesGruppen, Coop og Bunnpris for brudd på lov om helligdager og helligdagsfred, og for å jukse ved å blant annet hente varer til kunder fra avstengte områder.

- Dagens regelverk håndheves ikke — og for de som utnytter det, øker omsetningen på søndag. Enten må myndighetene håndheve loven, eller så må alle dagligvarebutikker få lov til å holde åpent på søndager, sa Ole Robert Reitan den gangen.

Endret retningslinjer Men i påsken har en rekke kunder lagt merke til at Rema 1000 en rekke steder har gjort akkurat de samme «lovbruddene» som Reitan anklaget sine konkurrenter for i januar.

I Rema 1000-butikken på Fredensborg i Oslo var for eksempel deler av butikkarealet stengt av for å kunne holde åpent på en helligdag, men på en hyggelig lapp sto følgende: «Spør oss gjerne om en vare dersom du ikke finner den selv».

Når Dagbladet ringer daglig leder Kent Bratlien Windahl, forklarer han at dette er i tråd med de nye retningslinjene han har fått fra Rema 1000 sentralt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer