Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I januar ble 25-åringen prøveløslatt fra en voldtektsdom. Nå er han fengslet igjen - siktet for voldtektsforsøk

Dømt til fire og et halvt års fengsel for overfallsvoldtekt i 2012.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 25 år gammel mann som januar i år ble prøveløslatt fra soning for en voldtektsdom er fengslet igjen, siktet for nytt forsøk på voldtekt, skriver Avisa Nordland.

Han ble dømt for å ha overfalt og voldtatt en 20 år gammel kvinne ved det tidligere posthuset i Bodø sentrum natt til søndag 8. januar 2012.

- Farlig å la ham gå løs her Hålogaland lagmannsrett dømte mannen i august 2012 til fire år og seks måneder i fengsel. Han hadde allerede sonet 225 dager i varetekt, som kom til fradrag.

Politiadvokat Bjarte Walla sier til avisa at den 25 år gamle afrikanske asylsøkeren ikke utvist fordi han er ureturnerbar.

- Det virker som det er rimelig farlig å la ham gå løs her, sier kvinnens bistandsadvokat Espen Strøm til Avisa Nordland.

Nekter skyld Mannen nekter straffskyld for voldtektsforsøket han er siktet for.

I 2012 nektet han for anklagene i de to første avhørene med politiet. Så tilstod han, før han trakk tilståelsen tilbake, framgår det av dommen.

Den gang ble det funnet DNA fra mannen på kvinnens håndledd og underliv.

I retten kunne statsadvokat Kristian Jarland vise video fra et overvåkningskamera, som viste at tiltalte fulgte etter kvinnen og at han ropte til henne, før han overfalt henne.

- Overgrepshandlingen, i vintermørket, i 3,5 vasskalde kuldegrader, bak busker i en nattestille bygate, er en alvorlig overfallsvoldtekt til fullbyrdet seksuell omgang, i den hensikt å tiltvinge seg samleie, heter det i dommen.

Sa «nei, nei» I et avhør med politiet sa han at han gjennomførte voldtekten selv om kvinnen kjempet mot og sa «nei, nei og at hun ikke ville».

Voldtekten ble avbrutt da det kom to vitner til stedet.

Kvinnen framstod som sterkt preget da hun vitnet i retten i 2012, framgår det av dommen.

Hele Norges coronakart