I Kina er det umulig å søke på «Tibet selvmord», «oljeprotest» og «kommunisttropper»

Derfor hacket Anonymous China myndighetenes nettsider i dag.

HACKET KINESISKE MYNDIGHETER:  Ifølge al-Jazeera er dette en av Anonymous første angrep på kinesiske nettsider. På twitter-siden har de sagt at angrepet var en protest mot internett-restriksjonene til de kinesiske myndighetene. Faksimile: http://tygtzy.gov.cn/
HACKET KINESISKE MYNDIGHETER: Ifølge al-Jazeera er dette en av Anonymous første angrep på kinesiske nettsider. På twitter-siden har de sagt at angrepet var en protest mot internett-restriksjonene til de kinesiske myndighetene. Faksimile: http://tygtzy.gov.cn/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hackegruppa Anonymous har hacket over 400 regeringshjemmesider i Kina, ifølge twitterkontoen med navnet Anonymous China.

I dag oppfordret hackerne brukerne til å «aldri gi opp» kampen mot regjeringen, som ifølge Dagens Næringsliv blokkerer ord som «Tibet selvmord», «kommunisttropper» og «oljeprotest».

Nettsteder som Facebook, Twitter og Youtube har alltid vært sperret for vanlige kinesiske brukere, og google trakk seg delvis ut fra landet for to år siden.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua er mer enn 1000 bloggere blitt arrestert siden midten av februar. Dette er en del av regjeringens aksjon mot «internettkriminalitet», og hackergruppa twitret i dag at hackingen var en protest mot internett-restriksjonene til myndighetene.

- Vi tilgir aldri Hjemmesiden for handelsdistriktet i millionbyen Chengdu er blant de angrepne. Nettsiden fikk sitt opprinnelige innhold byttet ut, og hackerne advarte befolkningen om at myndighetene overvåker dem i tillegg til å advare mot flere angrep:

«Kjære kinesiske myndigheter, dere er ikke ufeilbarlige, og i dag er nettsidene deres hacket, i morgen vil deres motbydelige regime falle. Regn med oss, for vi tilgir aldri» lød beskjeden fra hackerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer