I Kina er det umulig å søke på «Tibet selvmord», «oljeprotest» og «kommunisttropper»

Derfor hacket Anonymous China myndighetenes nettsider i dag.

HACKET KINESISKE MYNDIGHETER:  Ifølge al-Jazeera er dette en av Anonymous første angrep på kinesiske nettsider. På twitter-siden har de sagt at angrepet var en protest mot internett-restriksjonene til de kinesiske myndighetene. Faksimile: http://tygtzy.gov.cn/
HACKET KINESISKE MYNDIGHETER: Ifølge al-Jazeera er dette en av Anonymous første angrep på kinesiske nettsider. På twitter-siden har de sagt at angrepet var en protest mot internett-restriksjonene til de kinesiske myndighetene. Faksimile: http://tygtzy.gov.cn/Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hackegruppa Anonymous har hacket over 400 regeringshjemmesider i Kina, ifølge twitterkontoen med navnet Anonymous China.

I dag oppfordret hackerne brukerne til å «aldri gi opp» kampen mot regjeringen, som ifølge Dagens Næringsliv blokkerer ord som «Tibet selvmord», «kommunisttropper» og «oljeprotest».

Nettsteder som Facebook, Twitter og Youtube har alltid vært sperret for vanlige kinesiske brukere, og google trakk seg delvis ut fra landet for to år siden.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua er mer enn 1000 bloggere blitt arrestert siden midten av februar. Dette er en del av regjeringens aksjon mot «internettkriminalitet», og hackergruppa twitret i dag at hackingen var en protest mot internett-restriksjonene til myndighetene.

- Vi tilgir aldri Hjemmesiden for handelsdistriktet i millionbyen Chengdu er blant de angrepne. Nettsiden fikk sitt opprinnelige innhold byttet ut, og hackerne advarte befolkningen om at myndighetene overvåker dem i tillegg til å advare mot flere angrep:

«Kjære kinesiske myndigheter, dere er ikke ufeilbarlige, og i dag er nettsidene deres hacket, i morgen vil deres motbydelige regime falle. Regn med oss, for vi tilgir aldri» lød beskjeden fra hackerne.

Twitter-kontoen Anonymous China ble opprettet i slutten av forrige måned, og har twitret en oversikt over nettsidene de har hacket. Ifølge avisa Wahington Post er det fremdeles minst en regjeringsnettside som er under hackernes kontroll.

Kinesiske myndigheter benektet på sin side at hackingen i det hele tatt hadde skjedd, melder Washington Post.

Første Kina-angrep Ifølge al-Jazeera har Anonymous holdt seg unna kinesiske nettsider inntil nå. Et angrep mot en kinesisk fabrikks nettside var det første gruppa har gjort i landet, og det skjedde for få måneder siden.

Kinesiske myndigheter har beordret de største nettstedene i landet til å nekte brukerne å kommentere artikler eller sende ut lynmeldinger uten å presentere seg med sitt virkelige navn. Kinas svar på Twitter, Sina Weibo Ð, har over 300 millioner brukere og har blitt rammet av dette.

Tilsammen hadde rundt 55 prosent av den kinesiske befolkningen på 1,3 milliarder mennesker internettilgang i 2011.

Det statlige nyhetsbyrået Xinhua har viderebrakt forklaringen for sensuren fra representanter for det offentlige Internet Information Office. De sier at sperringen av kommentarfunksjonene har skjedd for at «selskapene skal få en mulighet til å fjerne rykter om det skjer ulovlige ting i hovedstaden».

Egen propagandaminister Propagandaminister i Kina, Liu Yunshan, har ansvaret for sensuren av internett og aviser og har stått bak oppbyggingen av verdens største sensurorganisasjon.

- IKKE NOE MED ANGREPENE:  Anonymous Norway sier til Dagbladet at de siden februar 2011 har gjentatt at de ikke har noe å gjøre med angrepene. Foto: Lars Myhren Holand
- IKKE NOE MED ANGREPENE: Anonymous Norway sier til Dagbladet at de siden februar 2011 har gjentatt at de ikke har noe å gjøre med angrepene. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

I 2009 varslet kinesiske myndigheter verdens PC-produsenter om et krav om alle nye pc-er måtte leveres med et eget program som blokkerer enkelte nettsider. Målet var å «beskytte unge kinesere mot skadelig innhold».

Det kinesiske firmaet Jinhui Computer System Engineering Co utviklet programvaren, og har sagt at det i hovedsak dreier seg om blokkering av nettsider med pornografisk innhold.

- Vet ingenting En talsperson for Anonymous Norway skriver i en epost til Dagbladet at de ikke vet noe om aksjonen.

- Vi har, siden februar 2011, gjentatt at vi ikke har noe å gjøre med disse såkalte «angrepene». Disse angrepene, og gruppene bak dem, endrer retninger annenhver uke.

I februar avlyttet hackerne telefonsamtaler mellom amerikanske FBI og britiske Scotland Yard.

PROPAGANDAMINISTER:  Liu Yunshan er propagandaminister i Kina og styrer internett- og avissensuren i landet. Kinesiske myndigheter har benektet at deres nettsider at blitt hacket. Jason Lee /  Reuters / Scanpix
PROPAGANDAMINISTER: Liu Yunshan er propagandaminister i Kina og styrer internett- og avissensuren i landet. Kinesiske myndigheter har benektet at deres nettsider at blitt hacket. Jason Lee / Reuters / Scanpix Vis mer