Politiets rutinekontroll ga storbeslag:

I kjøkkenskuffen lå narkotika verdt flere millioner

Tre personer siktet for grov narkotikaovertredelse.

KJØKKENET: Politiet fant både narkotika og pakkeutstyr i kjøkkenskuffen. Foto: Politiet
KJØKKENET: Politiet fant både narkotika og pakkeutstyr i kjøkkenskuffen. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Narkotikaen ble funnet av en patrulje. Det ble avdekket litt over fem kilo heroin, forteller politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen.

Beslaget han sikter til ble gjort i slutten av april i år. Men det var tilfeldigheter som førte politiet til narkotikaen. Det som opprinnelig var en rutinemessig utlendingskontroll, endte med noe helt annet.

Millionverdi

6. august ble en 26 år gammel albansk mann varetektsfengslet i fire nye uker, siktet for det som i kjennelsen beskrives som «grov narkotikaovertredelse som gjelder en meget betydelig mengde».

Narkotikaen har en såkalt «gateverdi» på mellom tre og fem millioner kroner.

MYE DOP: Tollerne ved Norges største postterminal lar seg stadig overraske over avsendernes kreativitet. Reporter: Audun Hageskal / Video: John Terje Pedersen / Redigering: Emilie RydningVis mer Vis mer

- Kontrollen ble gjennomført på Sandaker, men det ble etter funn av spor slått til mot en leilighet på Stovner. Her ble narkotikafunnet gjort, opplyser Meeg-Bentzen til Dagbladet. Narkotikaen ble funnet sammen med blant annet ei vekt og pakkeutstyr som lå i skuffer på boligens kjøkken.

Utlevert fra Østerrike

Etterforskningen i saken nærmer seg nå slutten, men det gjenstår fremdeles noen tekniske undersøkelser og flere avhør. Totalt ble tre personer satt i varetekt etter beslaget. To av dem er fremdeles varetektsfengslet grunnet fare for bevisforspillelse og unndragelse.

- Begge er albanske statsborgere. Én av dem ble utlevert fra Østerrike etter å ha vært etterlyst en kort periode, sier politiadvokaten.

Den siste mannen, en norsk statsborger, er sluppet fri, men fremdeles siktet i saken. Hvilke roller de tre har spilt i forbindelse med narkotikasaken, og om de er tilknyttet et større nettverk, er foreløpig uklart.

- Men en slik mengde narkotika tilsier at det må være flere involverte i saken, sier Meeg-Bentzen.

Nekter straffskyld

Advokat Tor Even Gjendem er forsvarer for mannen som 6. august ble varetektsfengslet i fire nye uker. Han skriver i en SMS til Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld i saken.

- Han mener at han ikke har noe med dette å gjøre, skriver Gjendem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer