Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I kø for å klemme Siri

NORDRE LAND (Dagbladet): - En sterk opplevelse, sa Siri Sunde om sin første gudstjeneste i Torpa etter permisjonen på halvannet år. Knapt én person forlot Åmodt kirke uten å ha gitt den lesbiske kapellanen en klem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun kunne neppe fått en varmere velkomst. Kirken, som vanligvis samler 60- 70 personer på søndager, hadde i går rundt 250 frammøtte. Mange var kommet langveis fra for å hedre Siri Sunde under hennes første gudstjeneste i hjembygda på svært lenge.

Også folk som tidligere har vært skeptiske til den lesbiske presten, møtte opp.

Blant de første

- Siri holdt en fin gudstjeneste, og det var en fin stemning i kirken, sier leder i Torpa menighetsråd, Tone Lise Løvsletten.

Hun har representert den delen av menighetsrådet som tidligere har sagt at de ville vurdere å ikke fortsette å gå i kirken dersom Sunde ble gjeninnsatt. I går sto Løvsletten blant de første i køen for å motta nattverd av Sunde.

- Det var nok en del av de trofaste kirkegjengerne som ikke kom i dag. Men jeg tror dette går seg til etter hvert, sier Løvsletten.
Til tross for at også Sunde registrerte at setene til enkelte i menigheten sto tomme, hindret det henne likevel ikke i å gnistre fra alterplass:

- Mange tror at vi må tro likt, be likt, tolke Skriften likt og mene det samme for at vi skal kalle oss én kirke. Men vi trenger den kirken som våger å vedstå seg sin splittelse og sin smerte, og som likevel kan peke på Jesus.

Personlig hilsen

I en hilsen fra Hamar-biskop Rosemarie Køhn til menigheten, var også Køhn innom dette temaet: «Jeg håper at de som er uenige med meg, ikke lar dette gå ut over kapellanen,» het det i hilsenen.
Under kollekten og på kirketrappa etterpå benyttet flertallet i menigheten anledningen til å gi Siri en velkomstklem.

- Når man har en jobb som blant annet innebærer å tale til folk, innrømmer jeg at det har vært vanskelig å sitte på benken det siste halvannet året, sier Sunde.

- Det har kriblet i meg etter å ta fatt på ny. Nå var det rett og slett stas å være tilbake igjen, sa Sunde til pressefolkene etterpå.
Og staselig - det syntes også Gerd Raabel og datteren Tiril Raabel Kjelsberg (15) fra Nordre Land at gårsdagens gudstjeneste med Sunde var:

- Det føltes veldig høytidelig og historisk å være her i dag - som om man gikk inn i en ny epoke. Og det å se Siri på talerstolen igjen, var både rørende og sterkt, sier Gerd Raabel.

VARM GJENKOMST: Etter gudstjenesten i Åmodt kirke sto de frammøtte i kø for å gi Siri Sunde varme klemmer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media