Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I kø for å vinne 3150000000

NEW YORK(Dagbladet): Hva ville du ha gjort hvis du vant over tre milliarder kroner over natta?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er drømmeproblemet til millioner av amerikanere inntil de i dag vet om en eneste vinner har stukket av med den største lottogevinsten USA noen gang har hatt.

Siste lottorekord ble satt i 1998 med 295 millioner dollar. Gevinsten gikk til 13 maskinister fra Ohio.

Denne gangen har potten vokst til over 350 millioner dollar - 3150000 000 kroner - etter at ingen hadde vinnernumrene i forrige uke. Da Dagbladet gikk i trykken, var det fremdeles fem- seks timer igjen til trekningen klokka 23.00 lokal tid. Og det var mulig å kjøpe lottokupong inntil 15 minutter før trekning. Vinnersummen var forventet å bli langt høyere enn de svimlende 350 millionene dollar ettermiddagen i går viste.

Mikroskopisk sjanse

Lottokuponger selges bare i sju delstater, og folk reiser milevis over delstatsgrensene og står i kø i timevis for å skaffe seg kupongen til et sorgfritt liv.

Ulempen er at sjansen for å vinne er én til 76 millioner. Sjansen for å få hjerteattakk fra du kjøper kupongen til vinneren er kåret er større enn å vinne. Og for ytterligere å glede alle nordmenn som ikke kan delta:

Deltakere har 883 ganger så stor mulighet for å dø av forgiftning enn å vinne, 25 ganger større sjanse for å fryse i hjel, 38 ganger større mulighet for å bli drept av lyn, 109 ganger så stor sjanse til å bli bitt i hjel av en hund, 76 ganger større mulighet for å drukne i badekaret.

Trøsten for amerikanerne er at de har 66 færre sjanser til å bli truffet av vrakgods fra et romskip enn til å håve inn milliardene. Så mye for statistiske oversikter. Og folk gir blaffen i hva vinnersjansene er.

Rekordsalg

I New Jersey har folk strømmet over grensa, og i løpet av 24 timer solgte man lottokuponger for 20 millioner dollar eller 180 millioner kroner. I de andre delstatene, Georgia, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan og Virginia, har lottoselgerne håvet inn en pen gevinst på lottofeberen. På tv diskuterer alle vilt hva de vil bruke pengene til og hvordan man skal skaffe krisepsykiatri.

Og som en av kjøperne fra østkysten sa med et fjernt blikk:

- Vinner jeg, drar jeg til Hawaii for å vurdere hva jeg skal gjøre med framtida mi.

atn@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling