Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I kø mot Strømstad

På E6 står bilene tettpakket mot svenskegrensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi regner med at det vil se slik ut noen timer framover og også i dagene som kommer. Butikkene i Sverige stenger klokka 18, så det kommer nok til å bli sterk trafikk tilbake mot Oslo-området om kveldene framover denne uka, sier vaktoperatør Mats Carlsson ved Vegtrafikksentralen i Oslo til NTB.

Selv om han er svensk har han ingen spesielle følelser for nordmenns handleiver i hjemlandet.

- Det er jo en frivillig handletrafikk. Jeg har inntrykk av at folk stort sett tar det med ro. Vi får mange telefoner fra folk i kø som lurer på hvorfor trafikken går så langsomt. Men de tar det med humør, sier Carlsson.

Sverige-reisende må regne med minst dobbelt så lang reisetid som normalt i påskeuka. På grenseovergangen ved Örje var det derimot liten trafikk mandag.

Politiet i Strömstad har hittil ikke hatt negative erfaringer med de handlekåte nordmennene.

- Det er mye trafikk og mye folk som handler, men vi ser ikke noe negativt i det. Hittil har det ikke vært noe bråk, sier fungerende politimester Jan Åke Collin i Strömstad til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media