Forsvinningsdramaet:

I konflikt fra dag én

Allerede samme dag som Anne-Elisabeth Hagen forsvant, reagerte Tom Hagen på hvordan politiet gikk fram. Dette er historien om hvordan det ble isfront i Norges største krimgåte.

DETTE SKJEDDE: Tom Hagen ringte Anne-Elisabeth åtte ganger den dagen hun forsvant. I denne videoen får du detaljene fra alt det andre som skjedde den dagen. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han ble forsøkt truet til stillhet, men den nå drapssiktede Tom Hagen (70) ringte likevel til politiet. Han forklarte at han dro tidlig hjem fra jobb den dagen, engstelig fordi han ikke hadde fått tak i kona Anne-Elisabeth. Hjemme fant han et trusselbrev, men ikke kona.

I brevet sto det at hun var bortført og at prisen for hennes liv var ni millioner euro - om lag 90 millioner kroner - utbetalt i kryptovalutaen Monero.

«Vi ser», skrev de angivelige kidnapperne i trusselbrevet, så Hagen ba politiet møte ham et annet sted enn i ekteparets hjem på Lørenskog. Han ba politiet møte i sivilt.

Men da politiet på ettermiddagen 31. oktober 2018 kom til Shell-stasjonen i Knattenkrysset 400 meter i luftlinje fra boligen i Sloraveien 4, ble han møtt av én uniformert politibil og tre uniformerte politimenn.

Hagen reagerte - kraftig - på politiets håndtering.

Isfront og stillingskrig

Det har den nå 70 år gamle milliardæren og hans familie også gjort flere ganger siden den skjebnesvangre oktoberdagen i 2018.

Summen av frustrasjoner - forårsaket til dels av politiet, slik familien oppfatter det - har over 19 måneder gjort familiens forhold til politiet stadig kjøligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer