I krigen for Diana-bok

LONDON (Dagbladet): Prinsesse Dianas tragiske kjærlighetsliv kan igjen bli brettet ut mellom to permer. Denne gang er det hennes nærmeste rådgiver gjennom åtte vanskelige år, Patric Jephson, som vil komme med historiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dronning Elisabeth er imidlertid i kamphumør, og har allerede tatt kontakt med advokater for å blokkere Jephsons muligheter til å skrive boka.

Det er ingen tvil om at en slik bok vil være direkte skadelig for den britiske kongefamilien. Patric Jephson var Dianas best betrodde medarbeider gjennom åtte år, og han var ansatt som hennes privatsekretær i fire år.

Dette var årene da Diana ble sveket av prins Charles, som gjorde at hun ble alvorlig syk. Han var også ved Dianas side da separasjonen var et faktum, og han hjalp henne gjennom flere forhold til andre menn.

Denne boka beskrives som en sensasjon, men dronning Elisabeth kjemper nå en tøff kamp for å binde opp hans taushet. Hennes advokater forsøker å hevde at Jephson har taushetsplikt som alle andre som er ansatt av kongefamilien, mens Patric Jephson hevder han var ansatt av Diana som etter skilsmissen ikke var en del av kongehuset.

Trøst

Patric Jephson vet alt som foregikk i tiden før Diana og prins Charles tok ut separasjon. Han var mannen som diskuterte livet med prinsessen, han var mannen som fikk vite hva som virkelig skjedde, og han var mannen som hjalp henne å skjule forholdet til andre tilfeldige menn.

- Offentlig hevdet vi noe helt annet enn det vi diskuterte inne på Dianas kontor, har Patric Jephson sagt.

Nå er det disse tingene offentligheten kan få vite, og det er ingen som tviler på at offentligheten vil vite hva som egentlig skjedde.

Patric Jephson driver idag et eget PR-firma. Han vil bli mangemillionær på en slik bok, og er virkelig fristet av pengene.

Spørsmålet er imidlertid: Har han taushetsplikt, eller kan han fortelle?

Prinsesse Diana

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer