- I kveld blir det ille

Nye kamper er ventet når det mørkner i Christiania. Se videoen med blodig arrestasjon i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Eneste muntre episode i Christiania i ettermiddag - sett med fristadsympatisørenes øyne - var da politiets operative uteleder  fikk en bøtte med menneskebæsj og urin i hodet.

Nærmere 30  aktivister er pågrepet av dansk politi i løpet av dagen. Den ene pågripelsen var svært blodig. Den voksne mannen i gul skjorte blør fra hodet og er åpenbart bevisstløs etter at han er blitt lagt i asfalten av politiet. Han ble pågrepet etter å ha kommet med høylytte mishagsytringer fordi videokameraet hans ble beslaglagt.

Ved 17-tiden startet en konfrontasjon mellom politi og aktivister i Prinsessegade - en av innfartsårene til fristaden Christiania. Der satte aktivister fyr på bildekk, en sofa og annet brennbart materiale i egen gatesperring.

Ifølge politiken.dk har politiet svart med tåregass mot demonstranter som kaster flasker og roper «luddere».

Klokka 20 i kveld er det innkalt til det som først ble benevnt som beboermøte for det tidligere Ungdomshuset på Nørrebro, men seinere omdefinert til krisemøte. Både politiet og Christiania-beboere og sympatisører er forberedt på nye gateslag når det mørkner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer