- I kveld blir det spektakulært stjerneshow

Her kan du best se meteorsvermen.

NORDLYS OG STJERNESKUDD: Dette bildet ble tatt på Kvaløya utenfor Tromsø klokka 04.00 natt til i dag. På grunn av meteorsvermen Geminidene er det store sjanser for å se stjerneskudd i kveld og i natt. Foto: Fredrik Broms
NORDLYS OG STJERNESKUDD: Dette bildet ble tatt på Kvaløya utenfor Tromsø klokka 04.00 natt til i dag. På grunn av meteorsvermen Geminidene er det store sjanser for å se stjerneskudd i kveld og i natt. Foto: Fredrik Broms Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvis du kikker opp mot nattehimmelen i kveld, er det gode muligheter for at du vil se et stjerneshow utenom det vanlige.

På grunn av meteorsvermen Geminidene vil nemlig himmelen lyse opp, kanskje så ofte som 120 ganger i timen.

Aktiviteten er høyest fra i kveld og fram til i morgen tidlig, men stormen går egentlig over flere dager, noe som allerede har ført til gode muligheter for å se stjerneskudd.

Kan sees fra hele landet Fotograf Fredrik Broms tok disse blinkskuddene av stjerneskudd rundt klokka 04.00 natt til i dag, ved Kvaløya, utenfor Tromsø.

Da hadde han hatt kamerautstyret klart siden klokka 23.00 i går kveld.

- Det var lite aktivitet tidlig på kvelden, men tidlig på morgenen så det ut som at aktiviteten ble mye sterkere, og det var da jeg fikk tatt disse bildene. I tillegg hadde vi flott nordlys her oppe, sier Broms til Dagbladet.

Geminidemeteorer er lyssterke, middels hurtige og kommer i alle slags farger, og svermen kan sees fra hele landet.

- Dette er en av de flotteste meteorsvermene i året, sa Pål Brekke, som er seniorrådgiver ved Norsk Romsenter, til Dagbladet tidligere denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer