Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I kveld bør du nyte sola

For på Østlandet er det ikke sikkert den titter så mye fram de neste ti dagene. Nord-Norge vinner værlotteriet igjen.

NYT SOLA MENS DU KAN: Meteorologisk institutt gir ikke folk på Østlandet mye å juble for de neste ti dagene. Men sola vil komme på snarvisitter mellom bygene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NYT SOLA MENS DU KAN: Meteorologisk institutt gir ikke folk på Østlandet mye å juble for de neste ti dagene. Men sola vil komme på snarvisitter mellom bygene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har ikke gitt opp sommeren ennå. Den har jo bare så vidt begynt, flirer statsmeteorolog Ingrid Bentsen.

Men på Østlandet er det ikke bare gladmeldinger å hente hos Meteorologisk institutt hva gjelder utsiktene de neste ti dagene - selv om man kan håpe på perioder med sol.

- Sola vil titte fram i kveld. Og det vil trolig bli perioder med sol i morgen og onsdag. Men jeg ser ikke en strålende solskinnsdag på Østlandet ti dager fram i tid, sier Bentsen til Dagbladet.

Best i nord Hun framholder at det ikke er noe unormalt med dette. Temperaturer på mellom 15 og 20 grader er også som det ofte er i midten av juni.

Det som ikke er fullt så normalt, er finværet Nord-Norge opplever. Natt til fredag kom årets første tropenatt på Skrova i Nordland. Temperaturen falt aldri under 21,5 grader.

Det er første gang det er registrert tropenatt så langt nord så tidlig på året. Bodø-Vågøynes hadde dessuten nesten tropenatt, med 19,9 grader.

Og finværet i nord ser ut til å klamre seg fast.

- Nord-Norge får det beste været også i tida framover. Det vil nok ikke bli nye dager med 30 grader, men været vil stort sett være bra med fine temperaturer i store deler av landsdelen, sier Ingrid Bentsen.

Men også i Nord-Norge må folk belage seg på bygevær en del steder, og i Øst-Finnmark kan skyet vær føre med seg temperaturer på bare fem, seks grader.

- Gode sjanser for finværsdager Midt-Norge kan vente seg noe mer solgløtt enn Østlandet, men også i vår midtre landsdel kan man se langt etter godværet i nord.

- De vil få perioder med nedbør, men sjansene er gode for noen finværsdager, dog ikke sammenhengene over flere dager, sier statsmeteorologen.