SER TIL DANMARK:  Den franske spaltisten i Charlie Hebdo, Patrick Pelloux, overlevde angrepet mot det satiriske magasinet i januar. Nå ser han til Danmark, som også opplevde terrorangrep i går og i natt. Foto: Stephane de Sakutin / Afp / Scanpix
SER TIL DANMARK: Den franske spaltisten i Charlie Hebdo, Patrick Pelloux, overlevde angrepet mot det satiriske magasinet i januar. Nå ser han til Danmark, som også opplevde terrorangrep i går og i natt. Foto: Stephane de Sakutin / Afp / ScanpixVis mer

- I kveld er vi alle dansker

Overlevende fra Charlie Hebdo i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens skuddangrep i København vekker ubehagelige minner for overlevende etter angrepet i Paris.

- Vi er alle dansker, sier en Charlie Hebdo-spaltist.

Patrick Pelloux overlevde angrepet mot det franske satiremagasinet der tolv mennesker ble drept 7. januar.

- De rammet en kunster og også Frankrike. Vi må bekjempe fascisme uansett hva det koster. I kveld er vi alle dansker, sier Pelloux til nyhetsbyrået AFP om gårsdagens angrep i København.

En 55 år gammel mann ble drept, og tre politibetjenter ble såret da en væpnet mann angrep et kulturhus der den svenske kunstneren Lars Vilks og Frankrikes ambassadør til Danmark var til stede.

- Det er fryktelig, for det er bare en måned etter angrepene i Paris. Det bringer all sorgen tilbake, sier Charlie Hebdo-spaltisten.

Generalsekretæren i organisasjonen Reportere uten Grenser deler Pelloux' fortvilelse.

- Det er noe vi har fryktet etter Charlie Hebdo. Vi ser at ultraradikale grupper fører en krig mot ytringsfriheten, mot friheten til å være uærbødige mot religion, og mot den enkle frihet til å debattere den, sier Christophe Deloire etter angrepet mot kulturhuset og debattmøtet med tittelen «Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed».

København ble rammet av enda en skyteepisode i sentrum i natt, der en person ble drept og to politifolk såret.
(NTB)