I kveld kan 17-åringene gi Obama seieren

Studenter fra andre delstater flyr til Iowa før valgthriller i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DES MOINES, IOWA (Dagbladet.no): - Han kan ikke sammenlignes med noen av de andre. He’s simply the best. John Edwards er bra, men Obama er stor, sier nylig uteksaminert high school-elev Ryan Parrish (19) til Dagbladet.no mens favoritt-presidentkandidaten hans håndhilser på andre ungdommer noen meter unna.

Ungdommen kan bli svært viktig for Obama i kveld. Ifølge valgreglene i USA kan nemlig alle som fyller 18 år innen valgdagen den 4. november stemme ved nominasjonsvalg. Det betyr at flere 17-åringer kan gå til stemmeurnene i Iowa i dag.19-åringen og Raynell Parrish (21) bedyrer at de faktisk kommer til å ta seg ut i den bitende kulden og til ett av nesten 2000 av demokratenes møtelokaler i kveld. Der skal de delta på en omlag halvannnen time lang og komplisert politisk valgseanse med folk fra nabolaget.

De to er ikke i tvil om hvem som fortjener deres støtte.

- Med det han har gjort nede i Illinois har han bevist at han kan få til endring, mener 21-åringen, som aldri tidligere har engasjert seg politisk på denne måten.

- Tror dere han vil trekke mange unge velgere?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer