REKORDPOTENSIALE: Dersom du er alene om den rette tallkombinasjonen i kveld, kan du blir styrtrik. Foto: Cornelius Poppe.
REKORDPOTENSIALE: Dersom du er alene om den rette tallkombinasjonen i kveld, kan du blir styrtrik. Foto: Cornelius Poppe.Vis mer

I kveld kan det settes norgesrekord i flaks

Er du alene om seks rette i Viking lotto, så blir du svært rik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld kan noen stikke av med den største gevinsten fra Norsk Tipping noen sinne. Norgesmesterskapet i flaks står om 212 millioner kroner.

Og du skal virkelig treffe riktig for å stikke av med potten.

- Oddsen er vel noe sånt som en til 98 millioner for å få seks rette og lykketallet, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl  i Norsk Tipping.

Tipper for millioner - Vi vet ikke ennå hvor mye folk har tippet for til denne trekningen, men det er vel noenlunde det samme som forrige uke, og da tippet folk for 74,5 millioner, forteller Jødahl.

- Er dette den største potten noensinne?

- Forrige uke gikk vi ut med et anslag på 214 millioner, forteller han, men da var det ingen som vant den. Dersom noen stikker av med hele potten blir det uanset norsk rekord. Flere kan faktisk dele den og fortsatt stikke av med rekorden.

Den høyeste utbetalingen fra Norsk Tipping noensinne er på 45,6 millioner kroner. Med unntak av mannen i 30-årene som tidligere i år vant 63,2 millioner, men han hadde mildt sagt hell i uhell og tippet ved en feil på samme kupong to ganger.

Pløyer tilbake til samfunnet - Rundt regnet går en tredjedel tilbake til samfunnsnyttige formål, forteller Jødahl.

Halvparten av det vi tipper for går til premier til de få heldige, 7,5 prosent går til kommisjonærene, dessuten koster det noen kroner å drive Norsk tipping. På Norsk Tipping sine sider står det blant annet;

«Sammen med en enorm frivillig innsats, er og har spillemidlene vært grunnpilarene for finansiering av norsk idrett. I mer enn 60 år har inntekter fra Norsk Tipping bidratt til byggingen av idrettsanlegg over hele landet. Svømmehaller, idrettshaller, hoppbakker, fotballbaner, skøytebaner, lysløyper og slalåmbakker er blitt til med tilskudd fra spillemidlene. Mer enn 24 000 anlegg har fått tildelt midler. I tillegg kommer betydelige driftstilskudd til de mange idrettsorganisasjonene».

Siden 1948 har 100 milliarder kroner, omregnet til dagens pengeverdi, gått til samfunnsnyttige formål