Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I kveld kan du stikke av med tidenes største Viking Lotto-premie

204 millioner kroner i potten.

MEGAPOTT: Forrige uke var det ingen som hadde seks rette. Dermed er det svimlende 204 millioner i potten nå, noe som gjør den til den største potten Norsk Tipping noensinne har har hatt.

Foto: Norsk Tipping
MEGAPOTT: Forrige uke var det ingen som hadde seks rette. Dermed er det svimlende 204 millioner i potten nå, noe som gjør den til den største potten Norsk Tipping noensinne har har hatt. Foto: Norsk Tipping Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skal mye flaks til - veldig mye - men teoretisk sett kan en nordmann i kveld bli svimlende 204 millioner kroner rikere.

- I kveld er det cirka 204 millioner kroner i Viking Lotto-potten. Det er det største vi har hatt som en potensielt førstepremiepott noen sinne, sier kommmunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl til Dagbladet.

Årsaken til at potten nå er så full, er at ingen hadde seks rette forrige onsdag, samt at idet såkalte lykketallet ikke er blitt trukket ut siden april.

For som sagt skal det mye flaks til. Planlegger du å stikke av med hele millionpremien må du altså både være aleine om vinnerrekka og lykketallet må trekkes ut av vinnerrekka.

Deles på flere land - Potten består egentlig av tre forskjellige potter: En sum utbetales uansett til den eller de som har seks rette. Sånn er det hver uke. Tilleggsdimensjonen er lykketallet. Det er det som utløser de virkelig store pottene. Før vi trekker ut de seks hovedtallene, trekker vi ut ett lykketall. Dette tallet legges deretter tilbake i trommelen, og dersom tallet blir en del av vinnerrekka, utbetales lykketallpotten. Det finnes en felles lykketallspott for alle land som har Viking Lotto, med unntak av Sverige, og det finnes en egen lykketallspott for spillere i Norge, forklarer Jødahl.

Den norske lykketallspotten har nå nådd maksgrensa på 100 millioner kroner.

- Hva villle du gjort om du vant 204 millioner kroner? Delta gjerne i diskusjonsforumet nederst i saken.

Er det mulig? For å vinne hele potten aleine må du altså være den eneste med seks rette i Norge, Sverige, Danmark, Island, Finnland, Latvia og Litauen. Lykketallet må være blant de seks rette, du må være eneste i de overnevnte landene - bortsett fra Sverige - med dette tallet, og du må være eneste i Norge med dette tallet.

- Er det i det hele tatt mulig?

I følge Jødahl er det absolutt det.

- Jeg har trodd hver onsdag de siste ukene at noen skulle få full pott. Jeg tror fortsatt det i dag, sier han.

Han legger likevel ikke skjul på at det skal fryktelig mye til å bli den eneste heldige vinneren.

- Hele Skandinavia er med her - og vel så det, men dette handler jo om drømmen om å vinne, og alle har like stor/liten sjanse for å det.

Store lykketallspott Lykketallet har ingen vunnet siden april. I teorien trekkes et lykketall bare hver 10. uke.

-  Det er årsaken til at disse lykketallspottene er blitt så store, sier Jødahl.

Han er ikke i tvil om hvem han håper stikker av med kveldens rekordpremie.

- Vi synes det er gøy om det er noen av våre kunder vinner dette. Interessen for Viking Lotto er størst i Norge. Vi står for over halvparten av omsetninga til Viking Lotto, sier han.

Det er ifølge Jødahl mellom 650 000 og 700 000 deltakere i Viking Lotto per uke. Lotto ligger på om lag 950 000 deltakere per uke.   Mange kombinasjoner Ikke en gang om du kjøper alle Viking Lotto-rekkene, til den nette sum av 61,4 millioner kroner, er du garantert en premie, skriver Aftenposten.

Å få seks vinnertall av 48 mulige gir mange flere kombinasjoner enn vanlig Lotto, og en teoretisk sannsynlighet for seks rette er på 1:12.271.512, skriver avisa.       

HAR TRUA: Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl tror en nordmann vil stikke av med hele den svimlende 204 millioners summen i kveld. - Jeg har trodd hver onsdag de siste ukene at noen skulle få full pott. Jeg tror fortsatt det i dag, sier han. Foto: Privat
HAR TRUA: Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl tror en nordmann vil stikke av med hele den svimlende 204 millioners summen i kveld. - Jeg har trodd hver onsdag de siste ukene at noen skulle få full pott. Jeg tror fortsatt det i dag, sier han. Foto: Privat Vis mer