Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I kveld kan hans regjering falle

Skjebnesvalg for Hellas' statsminister Giorgios Papandreou.

PRESSET: Hellas' statsminister Giorgios Papandreou står foran en tillitsvotering i den greske nasjonalforsamlingen i kveld. Foto: EPA/SCANPIX
PRESSET: Hellas' statsminister Giorgios Papandreou står foran en tillitsvotering i den greske nasjonalforsamlingen i kveld. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld skal nasjonalforsamlingen i Hellas holde en avgjørende tillitsvotering over den nye regjeringen til Giorgios Papandreou.

Den sosialistiske regjeringen, som har et knapt flertall i forsamlingen, er hardt presset mellom innstrammingskravene fra långiverne EU og Det internasjonale pengefondet (IMF), en utbredt mistro i finansmarkedene og grekerne selv, som stadig streiker og demonstrerer i protest mot tiltakene.

Utsetter Søndag kveld utsatte EU avgjørelsen om å komme Hellas til unnsetning til midten av juli.

EUs finansministre ble også enige om å be banker, pensjonsfond og andre långivere om å refinansiere eksisterende lån gitt til Hellas.

Et nytt kriselån på om lag 95 milliarder kroner i midten av jul, avhenger av om de folkevalgte i Hellas slutter opp om regjeringens forslag til drastiske budsjettkutt.

Kritiske Samtidig med at de folkevalgte i Hellas kjemper for å redde økonomien, er den jevne greker fortsatt svært kritisk til ytterligere innstramninger.

Rundt halvparten går imot nye kutt som vil ramme deres pensjoner og andre velferdsordninger, viser en fersk meningsmåling.

(NTB)