FULL STORM: Folk blir advart mot å nærme seg kysten i Midt-Norge i kveld for å se på monsterbølgene. Bildet er fra en tidligere anledning da værgudene herjet på Trøndelagskysten.  Foto: SCANPIX
FULL STORM: Folk blir advart mot å nærme seg kysten i Midt-Norge i kveld for å se på monsterbølgene. Bildet er fra en tidligere anledning da værgudene herjet på Trøndelagskysten. Foto: SCANPIXVis mer

I kveld kommer «Vera» med 25 meter høye bølger

Ekstremvær i Midt-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk 10-dagers varsel for Holmlia , Bjugn, Grimstad, Kalfaret, Singsaker, Tverrlandet, Brekkestø og Vinstra og alle andre steder i Norge.


Meteorologisk institutts har sendt ut ekstremvarsel og advarer mot sterk vind over Midt-Norge torsdag kveld. Ved Trøndelagskysten kan et polart lavtrykk føre til sterk storm og svært høye bølger.

Ifølge met.no kan enkelte av bølgene i stormen «Vera» bli opp mot 25 meter høye, og publikum advares mot å oppsøke kysten for å se på bølgene.

Sterk storm forekommer ikke ofte, og kan forårsake store ødeleggelser. Allerede ved trinnet under, full storm, kan vinden rykke trær opp med roten.

Det polare lavtrykket lå torsdag formiddag vest av Lofoten, men er på vei sørover og vil nå Nord-Trøndelag torsdag kveld.

Torsdag ettermiddag ventes vestlig liten og periodevis full storm med 25 meter i sekundet nord for Trondheimsfjorden og videre opp mot grensen til Nordland.

Meteorologene ser heller ikke bort fra at en forbigående sterk storm med en kraft på 30 meter i sekundet kan forekomme på den samme strekningen. Det vil bli sammenhengende snøvær i Trøndelag torsdagskvelden, og sjanse for torden.

Den sterkeste viden vil falle sammen med tidspunktet for flo.

(NTB/Dagbladet.no)


Send oss dine værbilder, MMS til 2400 eller epost, 2400@db.no.