I kveld samles folk i sorg over hele landet

- En spontan idé, sier arrangøren av rosetoget i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Går du i tog? Send inn bilde fra din by! MMS til 2400 eller 2400@db.no

(Dagbladet): Klokka 18 i kveld samles tusenvis av nordmenn over hele landet seg for å gå i fakkeltog til minne for ofrene for bombeattentatet mot regjeringskvartalet og massakren på Utøya.

Vi har fått inn bilder fra lesere over hele landet: Gatene i Stavanger, Oslo, Trondheim, Kristiansand, Tromsø, Narvik, Jessheim, Tønsberg, Tvedestrand og i en rekke andre byer og tettsteder er i kveld samlet av mennesker i sorg.

Et folkehav har samlet seg i Oslo sentrum. Hele rådhusplassen er full av folk med gule, røde og hvite roser. Flere melder på facebook om at båtene fra nesodden er så fulle at ikke alle kommer seg med innover mot byen.

I Trondheim har folk samlet seg på torget i pøsende regn. Tidligere AUF-leder Trond Giske har holdt en appell og Chand Torsvik, Åge Aleksandersen og Ulf Rines har sunget for den store folkemengden.

I Bergen har en enorm folkemengde møtt opp. Da toget hadde gått i omtrent en time stod det fortsatt mennesker i kø for å få begynne å gå.

- Handler om å hjelpe mennesker Terje Bratland hadde samlet seg sammen noen venner etter terrorhandlingene på fredag da han spontant opprettet en facebook-gruppe.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer