Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- I kveld tar jeg hevn

GRAND PRIX I KVELD DUBLIN (Dagbladet): I kveld henter Katrina Leskanich Melodi Grand Prix-seieren tilbake til Storbritannia - 16 år etter at popstormakten vant sist. - Jeg er sikker på seier: Storbritannia, Grand Prix og ikke minst jeg trenger den, sier Katrina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en måned siden slo Dagbladet fast at Storbritannia og Katrina & The Waves har den klart beste låten. Hvis juryene i de 25 landene som avgir stemmer har renset ørene, vil Katrina Leskanich få sitt lenge etterlengtede comeback.- De siste ti årene har vært en karrieremessig nedtur for meg. Jeg har kjempet og kjempet, men først nå ser det ut som om vi er tilbake, sier Katrina, som virker innbitt og bister. Hun var stjerne, elsket det livet - men sloknet raskt.

Gjennombrudd

The Waves ble dannet i 1976 av Kimberley Rew, som også har skrevet Storbritannias bidrag «Love Shine A Light». Litt seinere kom Katrina med. I 1985 fikk de et massivt internasjonalt gjennombrudd med hiten «Walking On Sunshine».

- Etter et år med solskinnsvandring , kom nedturen gradvis. Men nå er jeg tilbake. Vi har en skikkelig bra låt, sier Katrina, som hevder at den har mye til felles med hiten fra 1985.

Ignorert

Det er ikke bare Katrina & The Waves som trenger seieren. Storbritannia trenger den like mye. Delegasjonsleder Kevin Bishop for den engelske troppen her i Dublin sier at tv-stasjonen BBC og Storbritannia trekker seg fra GP dersom Katrina ikke haler seieren i land. Dette til tross for at EuroSong er veldig populært i Storbritannia. De har ikke vunnet siden Bucks Fizz vant med «Making Your Mind Up» i 1981.

- Jeg vet ikke hva jeg gjør dersom jeg ikke vinner. Jeg er blitt ignorert i ti år. Nei, jeg orker ikke å tenke den tanken. Men jeg ser på det som et mirakel at jeg fikk representere Storbritannia i EuroSong-finalen, så det må bety noe. At jeg vinner. I kveld tar jeg hevn...

Gift med bandet

I 15 år har Katrina Leskanich ikke gjort stort annet enn rock'n'roll. Hun ofrer alt for å kunne spille og turnere med bandet. Motløsheten og håpløsheten har aldri knekt henne.

- Men det har vært nære på. Nå har vi fått et nytt stort internasjonalt plateselskap som tror og satser på oss. Og jeg mener alvor med rocken. Bandet er min familie, det er alt jeg har.

Katrina bor sammen med bandgutta Phil, Vince og Alex i New Market ved Cambridge. Hun har verken ektemann eller barn.

- Det har jeg ikke tid til.