«I leiligheten min ligger min døde kone og mitt døde barn»

Mann mistenkt for å ha drept barn (7), kona, foreldrene og svigerfar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny familietragedie er under opprulling i Østerrike. En 39 år gammel mann er arrestert i Wien, mistenkt for drap på fem medlemmer av sin egen familie - blant dem et sju år gammelt barn.

Ifølge avisa Österreich er det en familiefar (39) som er mistenkt for å ha drept sin kone, deres felles barn (7), sine foreldre og sin svigerfar.

I praksis skal mannen ha drept hele sin egen familie.

De døde ble funnet onsdag morgen etter at mannen hadde meldt seg for politiet og fortalte hva han hadde gjort, skriver det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Ifølge Österreich skal mannen ha sagt følgende til politiet, da han meldte seg klokka fire i natt:


«I leiligheten min ligger min døde kone og mitt døde barn»

En politipatrulje rykket ut til leiligheten i Wien, og kunne straks slå fast at tilståelsen stemte, og at de to døde bar preg av å ha vært utsatt for grov vold.

Men det var altså ikke alt: 39-åringen tilstår også å ha drept tre andre familiemedlemmer; hans egen foreldre og svigerfaren.

FAMILIEDRAP: 39-åringen har innrømmet å ha drept fem familiemedlemmer. Her bæres et av likene ut. Foto: HELMUT FOHRINGER/Scanpix/EPA
FAMILIEDRAP: 39-åringen har innrømmet å ha drept fem familiemedlemmer. Her bæres et av likene ut. Foto: HELMUT FOHRINGER/Scanpix/EPA Vis mer

Svigerfaren ble funnet drept i byen Linz og foreldrene ble funnet i Ansfelden, der de bodde, like sør for Linz.

Politiet mener at de fem personene skal ha blitt drept med øks. Drapene skal ha vært godt planlagt, men motivet er uklart. Politiet forsøker nå å blant annet å finne ut når de forskjellige familie-medlemmene ble drept.


Drapssaken sjokkerer østerrikerne, som i april ble rystet av avsløringen av Josef Fritzls overgrep mot datteren Elizabeth, som fødte sju av hans barn etter at han hadde misbrukt henne seksuelt. Elizabeth og tre av barna ble holdt innesperret i kjelleren under Fritzls hus.

Her ble familiemedlemmene funnet:

Dagbladet.no kommer med mer

«I leiligheten min ligger min døde kone og mitt døde barn»
FULL ETTERFORSKNING: Politiet gransker nå de tre åstedene.
PASSES PÅ: Politiet fant raskt ut at mannens tilståelse stemte.