Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I Lille Havanna er Giuliani størst

Det er han ikke på meningsmålingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MIAMI (Dagbladet.no): Budskapet var enkelt - og fullt av kjærlighet - da Rudy Giuliani kom til Lille Havanna i Miami.

For når man ligger på tredjeplass på meningsmålingene og velgerne ser ut til å vende en ryggen, er det alltid godt å ha noen trofaste å komme hjem til.

- Jeg har vært her så mange ganger at jeg nesten er for innbygger å regne. Snart må jeg vel også betale skatt, sa Giuliani og sjarmerte et stappfullt og feststemt lokale.

Trenger ikke fri

I det cubanske eksilmiljøet i Miami trenger ikke Giuliani fri til velgerne. De ligger for hans føtter.

Stort sett alt han sa i løpet av den tjue minutter lange talen, det vil si inkludert tolkens taletid, ble møtt med applaus, tilrop og taktfaste maracas-rytmer.

Giuliani gjentok stort sett det samme under hele talen: Historien om hvordan eksilcubanerne unnslapp «en ond leder» minner menneskeheten om at friheten skal seire. Og: I USA kan alle nyte godt av frihet og demokrati, sa Giuliani.

Bare én gang måtte Giuliani tåle tilløp til buing fra salen. Det var da den tidligere borgermesteren i New York forsnakket seg og sa:

image: I Lille Havanna er Giuliani størst

- Dere kom hit med bare noen få penger i lommene... Nei, jeg mener. Dere kom her uten noen penger i det hele tatt, fordi han (Castro) hadde tatt alt sammen, sa Giuliani og fikk hentet seg inn igjen.

Giulani lot seg ikke rive helt med av de godt voksne cubanske kvinnene som danset i beste cheerleader-stil på scenen bak han. Han danset ikke, men grep i stedet en maracas og sørget for at de som ropte «U-S-A!, U-S-A!, U-S-A!» fra salen i det minste holdt takten.

Tid til politikk på tampen

Én av de som hadde sikret seg plass på første rad var 76 år gamle Julian Folix Dominguez.

Med et stort bilde av Giuliani klistret på hele venstresida av skjorta, ble Julian et nesten like stort blikkfang for pressen, som hovedgjesten selv.

- Jeg støtter Giuliani fordi jeg bodde i New York da han var borgermester der. Han gjorde en fantastisk jobb, og han vil bli en fantastisk president sa en opprømt 76-åring til Dagbladet.no.

Giuliani ble svært populær som borgermester etter terrorangrepet mot New York 11.september, og ble omtalt som nasjonens borgermester.

Etter endt tale måtte Giuliani brøyte seg vei ut av aktivitetshjemmet i Lille Havanna. Vel utenfor, på behørig avstand fra fansen, ble det tid til å snakke politikk med pressen.

ET LØFT: Med dans og fengende rytmer skapte disse cubanske danserne feststemning på møtet. Kanskje fikk humøret hans et oppsving også? Foto: Gerald Herbert/AP/Scanpix
ET LØFT: Med dans og fengende rytmer skapte disse cubanske danserne feststemning på møtet. Kanskje fikk humøret hans et oppsving også? Foto: Gerald Herbert/AP/Scanpix Vis mer

Da forsøkte Giuliani å utdype enda nærmere det han følte han ikke fikk sagt klart nok under gårsdagens debatt med de fire andre republikanske kandidatene.


- Jeg har den beste skattepolitikken, sa Giuliani, før han gikk om bord på valgkampbussen, som skulle ta han videre til neste valgkamparrangement.

På de siste målingene ligger på Giuliani på henholdsvis tredje og fjerdeplass med 14-18 prosents oppslutning på meningsmålingene i Florida.

Florida blir sett på som en svært viktig delstat i republikanernes nominasjonsprosess, fordi den gir 57 delegater til forsamlingen som til slutt skal velge partiets presidentkandidat.

Giuliani har satset alt på at han med en seier i Florida for alvor vil bli med i kappløpet om nominasjonen.

RØMTE FRA KOMMUNISTENE: Forklarer Julian Felix Dominguez (76) til Dagbladet.no. Flukten fra Cuba er noe av grunnen til at han er en ihuga fan av Rudy Giuliani. - Hvis du ringer meg, skal jeg forklare deg resten, sier han og skriver telefonnummeret sitt på presseblokka til Dagbladet.no.
UTENFOR: Noen valgte å følge begivenhetene utenfra. Innenfor veggene på aktivitetssenteret var stemningen i taket.
OVERVELDENDE: Responsen fra de frammøtte var upåklagelig. Nesten i overkant, ser det ut til at Giuliani tenker idet han blir overfalt en hærskare kvinner.
APROPOS SKATT: Etter talen og håndhilsing på fansen, tok Giuliani seg tid til å snakke med pressen og snakke mer om skattepolitikk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media