Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I lille Trysil går alle fire sportsbutikkene i pluss

Den ene er svært lønnsom og en annen holder stengt fire måneder i året.

SPORT: Thomas Myrvold i Trysilfjell Sportshop tror at fire sportsbutikker i Trysil klarer seg fordi de satser på ulike segmenter. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
SPORT: Thomas Myrvold i Trysilfjell Sportshop tror at fire sportsbutikker i Trysil klarer seg fordi de satser på ulike segmenter. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens mange sportsbutikker i Norge sliter med lønnsomheten, lever fire sportsbutikker i Trysil i en lønnsom og lykkelig symbiose, skriver Finansavisen i dag.

- Vi jobber mye og kjenner kundene våre veldig godt, sier Tomas Myrvold i Trysilfjell Sportshop til avisen.

Han er en av eierne i sportsbutikken som har lokaler inne i Radisson Blu på Trysil. I tillegg har de en liten avdeling i Fageråsen litt lenger opp i fjellsiden.

I Sentrum Sport nede i bygda sitter Thorbjørn Lyseggen inne i «bua» si i verkstedet.

- Det er stille nå, men butikken går bra den, sier Lyseggen, som tror han havnet på en topp fem-liste i fjor over de mest lønnsomme sportsbutikkene i Norge, skriver avisen.

Han omsatte for 15,2 millioner kroner, og satt igjen med et resultat på 2,4 millioner kroner før skatt.

- Jeg bestemte meg tidlig for å satse på langrenn. De andre butikkene er gode på alpint, sier han til avisen, og legger til at han skal bli enda bedre på sykkel etter som Trysil nå satser tungt på sykling fremover.

Satser på sykkel I et spleiselag mellom mange ulike aktører i kommunen er det bygget en single-track grusbane for sykling i Gullia, og det jobbes med å tilrettelegge for heisbasert sykling.

- Vi har 60 leiesykler foreløpig, men regner med å utvide neste sesong. Det kaster ikke noe av seg økonomisk ennå, men det trekker kunder inn i butikken. På sikt håper vi det kan være noe vi skal tjene på, sier Myrvold til Finansavisen.

Han tror at årsaken til at det er så mange sportsbutikker som klarer seg i Trysil, er at de har satset på ulike ting og at de utfyller hverandre.

Stengt i fire måneder Juls Sportsshop har holdt til i Trysil i 25 år, og lever lykkelig på ren vintersatsing. Butikken har bare oppe fra september til april.

- Omsetningen vår ligger rundt 15 millioner kroner, og vi sitter igjen med rundt 2 millioner kroner. Det har vi gjort lenge, forteller Jul Magne Øvre til avisen.

Som en naturlig konsekvens av åpningstidene, lever de på salg av vintersportsutstyr.

Den fjerde sportsbutikken i Trysil, G-Sport Trysil, omsatte for nesten 10 millioner kroner i fjor og av det satt eierne igjen med et overskudd på 7-8 prosent.

Flere økonominyheter Advarer mot potensiell katastrofe
Bill Gates har brent seg - går til sak mot oljegigant
- Sterke tall er igjen blitt krutt
Tror Norges Bank vil kutte renten igjen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!