I livsfare etter hoggormbitt

Malene (8) kjente bare et lite stikk. Men hoggormbittet kunne kostet åtteåringen livet, hadde det ikke vært for en snarrådig tante.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL/OSLO (Dagbladet): -  Jeg har opplevd hoggormbitt før, og vet at folk har dødd av slike bitt. Så da Malene begynte å gråte og skjelve, nølte jeg ikke. Jeg renset foten, fant bitemerker og ringte sykehuset i Arendal, forteller tante Inger Foss til Dagbladet.

Det var på høy tid. Malene fikk en voldsom allergisk reaksjon. Hun kastet opp ukontrollert, temperaturen falt dramatisk, hun begynte å hovne opp, og foten ble mørkere for hvert minutt.

-  Da vi kom til sykehuset, var tåa ved siden av stortåa helt svart, forteller Malene Sørvåg Foss fra senga ved Sørlandet Sykehus Arendal.

Plukket blåbær

Da Dagbladet besøkte åtteåringen i går, tre døgn etter, var venstrebeinet fortsatt hovent og til dels misfarget.

-  Jeg har bare vært ute av senga for å gå på do. Og da må jeg løftes, sier Malene.

I morgen blir hun overført til Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Når hun kan skrives ut, må hun gå på krykker i flere uker hjemme i Homborsund.

-  Legene sier beinet skal behandles som om det er brukket, sier mamma Tina Sørvåg.

Malene skulle delta på barneleir med tante Inger og sin yngre tremenning Malin, og hadde akkurat kommet til misjonsforbundets leir i Vegårdshei i Aust-Agder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.