I mai måtte han tilstå drap direkte på tv. Nå er han henrettet

Zhang Lidong og datteren henrettet i Kina for brutalt drap på kvinne i McDonald's-restaurant.

MÅTTE TILSTÅ PÅ STATLIG TV: I mai måtte Zhang Lidong tilstå drap på direkten på den statlige tv-kanalen CCTV i Kina. Nå er han og datteren henrettet. Skjermdump: CCTV
MÅTTE TILSTÅ PÅ STATLIG TV: I mai måtte Zhang Lidong tilstå drap på direkten på den statlige tv-kanalen CCTV i Kina. Nå er han og datteren henrettet. Skjermdump: CCTV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En domstol i Kina melder på Weibo, en slags kinesisk hybrid av Twitter og Facebook, at Zhang Lidong og hans datter Zhang Fan er henrettet for drapet på Wu Shuoyan (35) i mai i fjor. Det skriver BBC.

Lidong og Fan skal, ifølge landets myndigheter, ha vært medlemmer av den ulovlige sekten Den almektige Guds kirke, og de to ble i oktober i fjor dømt til døden for å ha slått ihjel den 35 år gamle kvinnen i en McDonald's-restaurant i byen Zhaoyuan.

Far og datter skal ha forsøkt å rekrutterere Shuoyan til sekten. At hun nektet å oppgi telefonnummeret sitt, skal være årsaken til at de to gikk til et brutalt fysisk angrep på 35-åringen inne i restauranten. Wu Shuoyan døde av skadene.

Flere andre sektmedlemmer ble dømt til fengselsstraffer for å ha deltatt i angrepet på den forsvarsløse kvinnen.

«Tilståelses-tv» Domstolen skriver at Zhang Lidong og Zhang Fan nå er henrettet «for å ha drept og brukt en sekt til forsettelig å bryte loven».

I august i fjor skrev Dagbladet at såkalt «tilståelses-tv», hvor kriminelle må fortelle folket om sine synder på direktesendt fjernsyn, er blitt en seerfavoritt i Kina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer