I mål

Lloyd Scott fullførte i dag sitt 12 dager lange maraton under vannoverflaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28. september la den pensjonerte brannmannen fra England Lloyd Scott (41) ut på sitt livs dypeste løp: maraton under vann i Loch Ness, Storbritannias største innsjø. Planen var å tilbakelegge de 42 kilometerne under vannoverflaten på to uker.

Tøft løp

I 1987 fikk trebarnsfaren Scott leukemi. For å tjene inn penger for å hjelpe barn som lider av leukemi, har 41-åringen vært med på tre maraton med det blytynge dykkerutstyret på land og nå altså ett under vann. I snitt har han brukt fem dager på de tre løpene på land.

Det var en glad og fornøyd Scott som dukket opp av Loch Ness i beste Ursula Andress-stil torsdag formiddag etter tøffe dager under vannoverflaten.

- Jeg har slitt med dårlig syn, som til tider har vært lik null, jeg har jobbet imot motstanden og trykket fra vannet, sier Scott ifølge nyhetstjenesten Ananova.

- Du har ingen anelse om hva som er under føttene dine, av og til er det leire, slam, steiner eller ingenting. Det var kaldt og svær ensomt. Det har definitivt vært vanskeligere å gjøre dette under vann enn på land, sa Lloyd.

Så ikke «Nessie»

I forrige uke falt han og skadet den ene skulderen. Et redningsteam måtte trekke ham opp på en redningsbøye.

Ifølge myten huser Loch Ness sjøormen «Nessie». Lloyd så lite til den beryktede skapningen.

- Jeg har kun sett to fisker, hvilket betyr at det ikke er mange fisker i Loch Ness eller at noe annet har spist dem, var Scotts kommentar på hvorvidt han hadde truffet sjøomen eller ei, ifølge Reuters.

FULLFØRTE: Lloyd Scott kom i formiddag i mål - etter å ha avlagt 42 km under vann. Foto: REUTERS/SCANPIX
UTSLITT: Scott tok seg en velfortjent hvil etter 12 dagers maraton under vann. Foto: REUTERS/SCANPIX
STARTEN: 28. september startet Lloyd Scott på sin 42 km ferd under vannoverflaten. Foto: AP/SCANPIX