TALTE I DRAMMEN: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug taler på Strømsø torg i Drammen 1. mai kl. 14.

 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TALTE I DRAMMEN: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug taler på Strømsø torg i Drammen 1. mai kl. 14. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- I mangel på politikk snakker Ap om alt annet. Til og med raking

Sylvi Listhaug (Frp) sier Ap burde bruke tida på flyktningsituasjonen og arbeidsledigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Da hun ble spurt om hvilket forhold hun har til 1. mai, svarte Sylvi Listhaug til Drammens tidende at det var en fin dag å rake på.

Det fikk Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik til å si at hun syntes Listhaug godt kunne blitt i hagen.

Innvandrings- og integreringsministeren har imidlertid ikke brukt dagen på hagearbeid i år, men holdt 1. maitale i Drammen. Her var hun riktignok ikke en del av programmet til arbeiderbevegelsen på Bragernes torg, men talte på et alternativt arrangement på den andre siden av elva.

- Det var et fantastisk oppmøte, 500 frammøtte og et veldig engasjement, sier Listhaug til Dagbladet om arrangementet, der også Siv Jensen og Carl I. Hagen har talt tidligere.  At rundt 50 personer skal ha vendt henne ryggen, la hun ikke merke til.

- Det fikk jeg ikke med meg. Bare rungende applaus og god stemning blant de 500 som møtte opp, sier hun.

- Diskuterer alt mulig annet Om stikket fra Aps Hadia Tajik har hun følgende å si.

- Nå virker det som Arbeiderpartiet i mangel på politikk diskuterer alt mulig annet. Til og med raking i hagen. Det viktigste nå burde være arbeidsledigheten, og hvordan man håndterer den flyktningsituasjonen vi står i, sier hun.

- Har du ikke bedt om denne når du sier 1. mai er en fin dag for raking?

-  Jeg svarer ærlig på de spørsmålene jeg får. Når en er oppvokst på gård er en oppvokst at en må hjelpe til med våronna.  Vi er et fritt land og står fritt til å bruke dagen til det som passer en, sier Listahaug, men legger til at det var en fin opplevelse å holde tale på arbeidernes dag.

Gratulerer -  Det var et helt fantastisk arrangement. Kjempegod stemning. Det kan hende at jeg vil gjøre det samme neste 1. mai. Jeg vil også benytte sjansen til å ønske alle arbeidere gratulerer med dagen. Det er mange som står på både i det privat og det offentlige og bidrar til å gjøre velferdssamfunnet bærekraftig, sier Listhaug. 

Talen brukte hun på å advare mot en ikke bærekraftig innvandring. 

- Det er utrolig viktig, og det er også det jeg snakket om i dag: Hvis arbeidsmarkedet skal fungere er det viktig at vi har en kontrollert innvandring. Hvis det kommer mange til Norge år etter år, vil det være et veldig press på jobbene, spesielt for de ufaglærte, de som har  funksjonsnedsettelse og innvandrere som allerede er her og sliter med å komme inn i arbeidsmarkedet, sier hun. 

- Ap mest opptatt av skatt Listhaug mener Ap ikke legger til rette for dette når de ikke vil støtte det Listhaug kaller viktige punkter i regjeringens forslag til innstramninger på asylfeltet.

-  I stedet er de mest opptatt av skatteskjerpelser på næringslivet, noe som er det siste næringslivet trenger, sier Listhaug. 

Onsdag gjorde Ap det klart at de kom til å si nei til regjeringens forslag om bruk av midlertidighet og innstramminger i familiegjenforening, og støtter dermed posisjonen til Venstre og KrF.

Med dette ser det ut til at Listhaug går mot et nederlag på Stortinget, og at to av hennes viktigste innstramniningsforlslag vil bli stemt ned.

- GOD STEMNING:  Ifølge Listhaug var det god stemning og stort oppmøte i Drammen. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- GOD STEMNING: Ifølge Listhaug var det god stemning og stort oppmøte i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer