I marsj for ytringsfrihet: - Mange har egne svin på skogen

Flere av statsledere som marsjerte i Paris søndag blir selv kritisert for å slå ned på ytrings- og pressefriheten.

STO SAMMEN: Under solidaritetsmarsjen i Paris søndag deltok nærmere 60 statsledere fra hele verden. Reaksjonene på at flere av dem er kjent for å undertrykke ytrings- og pressefriheten lot ikke vente på seg. Foto:  EPA / IAN LANGSDON / NTB Scanpix
STO SAMMEN: Under solidaritetsmarsjen i Paris søndag deltok nærmere 60 statsledere fra hele verden. Reaksjonene på at flere av dem er kjent for å undertrykke ytrings- og pressefriheten lot ikke vente på seg. Foto: EPA / IAN LANGSDON / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsledere fra verden over samlet seg i Paris på søndag, for å vise at de stiller seg bak ytringsfriheten etter forrige ukes tre terrorangrep som rammet Frankrike. Men ikke alle lar seg imponere av bildene med statsledere som marsjerer hånd i hånd langs Paris' gater.

- Ytringsfrihetsituasjonen er svært kritisk i en rekke land og dobbeltmoral fortjener alltid eksponering, sier Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås til Dagbladet.

Fritt Ord er en stiftelse som jobber for å styrke og støtte opp under ytringsfriheten i Norge og internasjonalt. 

Flere av de nærmere 60 utenlandske lederne som møtte opp har blitt kritisert av organisasjonen Reportere uten grenser, en journalistorganisasjon som jobber for pressefrihet, for å legge sterke begrensinger for ytringsfriheten.

- Kontrollerer mediene Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu var en av statslederne som var til stede under støttemarsjen som trakk flere millioner mennesker ut i gatene i Paris søndag. Tyrkia fengsler flere journalister enn noe annet land i verden, og ligger på 154. plass av totalt 180 land på Reportere uten grensers indeks over pressefrihet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.