Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I milliontrøbbel etter fuktskadd luksusvilla

- Det er et rent helvete, sier kvinnen som kjøpte huset til den tidligere fotballproffen Øyvind Leonhardsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som er i 70-årene, betalte 16,5 millioner for å overta Leonhardsens luksusvilla. Nå hevder hun at husdrømmen er ødelagt.

- Det er et rent helvete. Jeg sitter nesten og griner her. Jeg kjøpte et hus som lå på markedet til 18 millioner, og så ender det opp med millionskader. Eiendomsmarkedet i Norge oppfattes som pill råttent, sier kjøperen, som ønsker å være anonym, til Dagbladet.

Krever 2,3 millioner kroner Nå saksøker hun den tidligere fotballproffen, og krever 2,3 millioner kroner i foreløpig erstatning.

Leonhardsen sier at han ønsker å komme til enighet i saken.

- ET RENT HELVETE: Kvinnen som kjøpte tidligere fotballproff Øyvind Leonhardsens luksusvilla på Bekkestua, hevder boligdrømmen har blitt et helvete. Hun ba om bistand fra takstmann Bernt Thorsen, som estimerer at kostnadene vil komme på rundt 3 millioner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- ET RENT HELVETE: Kvinnen som kjøpte tidligere fotballproff Øyvind Leonhardsens luksusvilla på Bekkestua, hevder boligdrømmen har blitt et helvete. Hun ba om bistand fra takstmann Bernt Thorsen, som estimerer at kostnadene vil komme på rundt 3 millioner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Forhåpentligvis skal vi løse saken på best mulig måte for begge parter. Utover det har jeg ingen kommentar, sier han til Dagbladet.

- Etter alle tekniske forskrifter Den staselige villaen ligger på Bekkestua i Bærum kommune. Den profilerte fotballspilleren, som inntil 2003 spilte for blant andre Rosenborg, Aston Villa og Liverpool, la boligen ut for salg da han i fjor skilte seg fra kona Annik Sofie Holter. De to kjøpte millionvillaen for 6,3 millioner kroner i 2003, men måtte rive store deler av boligen da de oppdaget fukt og råteskader.

- Det er kanskje like greit. Nå får vi i det minste et moderne hus etter alle tekniske forskrifter, sa Leonhardsen til Dagbladet i 2003.

Etter helrenoveringen ble villaen taksert til 18 millioner kroner. Paret bodde der i noen år før skilsmissen, da de solgte huset til kvinnen.

- Hele underetasjen er ubeboelig Kjøperen, som har bodd i utlandet i store deler av livet, hevder hun oppdaget fuktskader like etter å ha flyttet inn, og sier hun så langt har brukt 680 000 kroner av egen lomme - for å kartlegge skadeomfanget på boligen.

NESTEN 3 MILLIONER: Takstmann Bernt Ivar Thorsen begregner at totalkostnadene for renoveringen vil komme på rundt tre millioner kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NESTEN 3 MILLIONER: Takstmann Bernt Ivar Thorsen begregner at totalkostnadene for renoveringen vil komme på rundt tre millioner kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Hun kommer fra utlandet for å kjøpe seg nytt hus, og legger mye penger i det nettopp for å unngå slikt - og så viser det seg at hele underetasjen er ubeboelig. Den er betydelig fukt, sopp og råteskadet, hevder kvinnens advokat, Ole Johan Prytz.  

Mekleren som solgte kvinnen villaen, Morten Thørgesen i Privatmegleren, forteller til Dagbladet at hendelsen er beklagelig, men at konflikten er mellom kjøper og selger.

- Når slike skader oppstår blir det en sak mellom kjøper og selger. Det er ikke snakk om motvilje fra vår side. Det er svært beklagelig, påpeker Thørgesen ovenfor Dagbladet.

- Aldri sett et nytt hus som er så skadet Kvinnens advokat sier han aldri har maken når det kommer til skadene på millionvillaen.

PRIVAT KINOSAL: Huset på Bekkestua var utstyrt med egen kinosal, som grunnet store fuktskader måtte rives da den nye kjøperen flyttet inn. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PRIVAT KINOSAL: Huset på Bekkestua var utstyrt med egen kinosal, som grunnet store fuktskader måtte rives da den nye kjøperen flyttet inn. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg har aldri sett et såpass nytt hus som er så skadet. Hagen ser ut som en slagmark, alt er gravd opp. Hele terrassen og grunnmuren lekker som en sil, alt på tettes på nytt, sier Prytz.

Leonhardsens advokat, Geir Knudsen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.  

BEKKESTUA: Boligen ligger i Bærum kommune. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BEKKESTUA: Boligen ligger i Bærum kommune. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media