- I mine øyne er han en helt. Vi vet at han forsøkte å gripe inn

Mattelæreren Michael (45) ble drept mens han forsøkte å redde barna da en av elevene begynte å skyte.

DREPT AV 12-ÅRING PÅ SKOLE: Mattelæreren Michael Landsberry blir hyllet som en helt etter skoleskytingen i USA. Foto: AP/NTB Scanpix
DREPT AV 12-ÅRING PÅ SKOLE: Mattelæreren Michael Landsberry blir hyllet som en helt etter skoleskytingen i USA. Foto: AP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var like før skoleklokkene ringte at skytingen startet ved Sparks ungdomsskole like øst for Reno i Nevada.

Gjerningsmannen skal ifølge Reuters være en 12 år gammel gutt, bevæpnet med et håndvåpen.

Forsøkte å gripe inn Mens to av hans medstudenter ble skadd i skyteepisoden, ble mattelæreren Michael Landsberry (45) drept. Han blir nå beskrevet som en helt, som forsøkte å beskytte sine elever.

- I mine øyne er han en helt. Vi vet at han forsøkte å gripe inn, sier assisterende politisjef Tom Robinson.

Lokalavisa Reno Gazette-Journal har snakket med 45-åringens svigerinne, Chanda Landsberry. Hun er ikke overrasket over at han forsøkte å gripe inn.

- Det er på ingen måte overraskende å høre at han prøvde å stoppe situasjonen. Han kunne ha dukket eller gjemt seg, men det gjorde han ikke. Det er ikke den han er. Han var trent for å hjelpe, sier hun.

Krigsveteran 45-åringen var nemlig krigsveteran og en del av Nasjonalgarden i Nevada.

- Han elsket å undervise, han elsket elevene sine, og han elsket Nasjonalgarden. Det var det som definerte han som menneske, sier hun.

Mellom 20 og 30 elever ble vitne til den tragiske skoleskytingen. Flere av dem beskriver en svært kaotisk situasjon.

- En gutt begynte å bli sint og trakk fram en pistol og skjøt vennen min, sier eleven Andrew til KOLO-TV.

«Hvorfor ler dere av meg» Den 12 år gamle gutten skal ha skutt over ti skudd, før han tok sitt eget liv.

- Jeg hørte han si «Hvorfor gjør dere narr av meg? Hvorfor ler dere av meg?» før han skjøt, sier Kyle Nacum (13) til Reno Gazette-Journal.

Visepolitisjef Robinson understreker at det er for tidlig å si noe om motiv og om hvem som var 12-åringens mål for skyteepisoden.

Mellom 150 til 200 politifolk rykket ut til stedet etter meldingene om skytingen kom, og agenter fra FBI og departementet for innenrikssikerhet deltar i etterforskningen.

OPPTIL 200 POLITIFOLK RYKKET: Mellom 150 til 200 politifolk rykket ut til melding om skoleskyting på skolen i Sparks i Nevada. Foto: AP Photo/The Reno Gazette-Journal, Marilyn Newton/NTB Scanpix
OPPTIL 200 POLITIFOLK RYKKET: Mellom 150 til 200 politifolk rykket ut til melding om skoleskyting på skolen i Sparks i Nevada. Foto: AP Photo/The Reno Gazette-Journal, Marilyn Newton/NTB Scanpix Vis mer