I minoritetenes tidsalder mangler det ikke selvutnevnte seierherrer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET HJERTET ER fullt av, det renner munnen over med. Det påsto Jesus, og det ble elegant og ufrivillig understreket i en nyhetsartikkel i Klassekampen i går, der det het at «representanter for Attac Norge blir tatt godt imot i Reykjavík i dag.» Hvilket herlig klarsyn!

KLASSEKAMP-INGRESSEN er en light-versjon av en riktig Dagblad-klassiker. Herværende avis hadde jo et intenst forhold til Venstre i over 100 år, inntil redaktør Arve Solstad i 1977 konstaterte at vi er «kort og godt Dagbladet og representerer oss selv». Ingen kunne som Dagbladets fotografer få en halvfull sal av Venstre-folk til å framstå på trykk som det mest overfylte auditorium, og det toppet seg elegant da Nils Werenskiold, en av avisas penner i en viss Venstre-opposisjon, skrev i en petit: «Det skal i morgen arrangeres et vellykket Venstre-møte i Nittedal.»

NÅ ER DET verken uvanlig eller forhistorisk at mediene har en viss forutsigbarhet. Det er som det skal være. Når du plukker opp ei avis, så er gjerne mediets ideologiske posisjon avgjørende for hvem du velger. Du skal helst både oppdateres og utfordres, men vel så gjerne skal meninger bekreftes. Når Dagens Næringsliv analyserer og kommenterer den nye tenketanken Manifest Analyse, som er kjøpt og betalt av norsk fagbevegelse, er følgelig sjokkfaktoren lav. Det meste er naturlig nok feil med denne tankesmia, og hvis alt skulle gå helt galt kan man risikere at den ender som en viktig støtte for – gud forby –  regjeringspartner SV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer