I morgen demonstreres det mot Norge i 63 byer i 20 land

En norsk-rumensk familie ble fratatt alle sine fem barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I november i fjor rullet to svarte biler inn på tunet der den norskrumenske familien bor, i ei lita bygd på Vestlandet.

En barnevernsansatt ba mora i huset om å komme til avhør på politistasjonen. Hun tok med seg hennes to sønner, og ga beskjed om at døtrene hennes, som var på skolen, allerede var hentet av barnevernet.

Dagen etter kom fire politimenn og hentet ekteparets femte barn, en baby.

Store demonstrasjoner Saken har vekket betydelig internasjonal oppmerksomhet. Markeringene har samlet titusener av mennesker som har vandret i gatene og tatt oppstilling utenfor norske ambassader og konsulat i fredelig protest mot norske myndigheters behandling av familien.

I morgen vil det holdes demonstrasjoner mot norsk barnevern i 63 byer rundt omkring i verden til støtte for den rumenske familien. Bare i USA er det varslet demonstrasjoner i 15 byer fordelt på 14 delstater.

I Dagbladet lørdag kan du lese en større nyhetsdokumentar om det internasjonale opprøret mot norsk barnevern.

Demonstrasjoner vil bli holdt i 40 europeiske byer, deriblant Berlin, London, Geneve, Barcelona, Warsawa, Roma, Dublin, Budapest og Haag. Ytterligere 23 demonstrasjoner blir holdt i USA, Canada, Australia og New Zealand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.