I morgen får 2300 studenter en ubehagelig overraskelse

Husbanken har for første gang fått tilgang til hvem som får støtte fra Lånekassen. 2300 studenter får i morgen beskjed om at de ikke har krav på bostøtte.

NYE REGISTRE: Husbanken har fått tilgang til Lånekassens registre. Det kan bli dyrt for tusenvis av studenter som urettmessig har mottatt støtte. Her direktør for lån og tilskudd Rune Robertsen. Foto: Husbanken
NYE REGISTRE: Husbanken har fått tilgang til Lånekassens registre. Det kan bli dyrt for tusenvis av studenter som urettmessig har mottatt støtte. Her direktør for lån og tilskudd Rune Robertsen. Foto: Husbanken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Husbanken skriver i en pressemelding at de for februar har spart fellesskapet for 5,7 millioner kroner i utbetaling av bostøtte til studenter som ikke har krav på det.

De 2300 studentene har ikke krysset av i søknaden for at de mottar støtte fra Lånekassen, noe som har gjort at de tidligere ville ha fått støtte. I snitt ville de 2300 studentene fått om lag 2500 kr hver.

Årsaken til at de ble avslørt er at Husbanken nå har fått tilgang til registre fra Lånekassen.

- Kontrollen vi gjennomførte i forbindelse med behandlingen av bostøttesøknadene for februar, avdekket at 2 300 personer hadde unnlatt å opplyse om at de er studenter og mottar støtte fra Lånekassen.

- Til sammen ville de fått utbetalt 5,7 millioner i urettmessig bostøtte. Bostøtte er en svært viktig støtteordning for husstander med lav inntekt og høye bokostnader, og det er viktig for tilliten til bostøtteordningen at vi avdekker forsøk på juks, sier Rune Robertsen, direktør for lån og tilskudd i Husbanken, i en pressemelding.

Husbanken går nå gjennom historikken bakover i tid. 2000 av studentene som forsøkte seg på juks i februar, mottok bostøtte i januar.

Urettmessig utbetalt bostøtte vil bli krevd tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer