I morgen får Thendrup dommen

NOKAS-tiltalt ble frikjent i forrige runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morgen klokken 13 får NOKAS-tiltalte Thomas Thendrup sin endelige dom i Gulating lagmannsrett.

Eneste som ble frikjent

Thendrup ble som eneste tiltalte, frikjent av juryen i lagmannsretten i vinter. Men lagdommer Daniel Lunde mente noe annet og satte hele kjennelsen til side etter en halvtime. Dermed fikk Thomas Thendrup sin sak opp på nytt. Denne gangen uten jury, men med en forsterket meddomsrett som består av tre fagdommere og fire lekdommere.

Var i Oslo ransdagen

Thendrup har siden han ble pågrepet 4. mai 2005 nektet for å ha vært med på dødsranet i Stavanger.

Han hever han var hjemme i Oslo på ransdagen 5. april 2004, men mangler alibi.


– Det var en helt vanlig dag for meg, så jeg husker ikke hva jeg gjorde. Men jeg så nyhetene om ranet på tv om kvelden, sa Thendrup, da han
forklarte seg i lagmannsretten for et år siden.

Frikjent av Toska

FRI ELLER FENGSEL? Thomas Thendrups forsvarer Ellen Holager Andenæs smilte stort da klienten ble frikjent av lagmannsretten. Det varte en halvtime før lagdommeren satte kjennelsen til side. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
FRI ELLER FENGSEL? Thomas Thendrups forsvarer Ellen Holager Andenæs smilte stort da klienten ble frikjent av lagmannsretten. Det varte en halvtime før lagdommeren satte kjennelsen til side. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

Da NOKAS-saken gikk for lagmannsretten i fjor høst var det ingen som ville svare på om han var med eller ikke.

Men denne gangen har både David Toska, Kjell Alrich Schumann og storebror Johnny Thendrup vært blant dem som har «frikjent » Thendrup for ranet.

Det eneste som knytter Thomas Thendrup til norgeshistoriens største ran er en hanske med hans DNA-bevis på. Denne hansken ble funnet i en bag med ransutstyr som ble forsøkt dumpet av NOKAS-dømte William Pettersen.

Anonym

Da NOKAS-saken gikk i Gulating lagmannsrett levde Thomas Thendrup en anonym tilværelse på bakerste benk, flankert av sine forsvarere Ellen Holager Andenæs og Berit Reiss Andersen. Denne gangen har han sittet alene på første og eneste benk i Stavanger tinghus. I morgen klokken 13 får han sin endelige dom.

FÅR DOMMEN I MORGEN: Thomas Thendrup får sin endelige dom i morgen. Han har sittet fengslet i mer enn to år i forbindelse med NOKAS-ranet.