I morgen får vi en kortvarig forsmak på vinteren

Kan komme 15 centimeter snø i Oslo.

FORSMAK: I løpet av søndag og mandag kan det komme 10-15 centimeter snø i Oslo-området, men snøen forsvinner raskt i løpet av uka. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
FORSMAK: I løpet av søndag og mandag kan det komme 10-15 centimeter snø i Oslo-området, men snøen forsvinner raskt i løpet av uka. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Er du en av de som allerede har ventet i flere uker på å få finne fram skiene? Selv om gleden blir kortvarig, kan det komme 10-15 centimeter snø på Østlandet i morgen, og dermed blir det skiføre flere steder.

- På Østlandet kommer det mest nedbør sør for Lillehammer, og over 100-200 meter kommer nok det este som hvit nedbør, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Anslagene rundt Oslo-området ligger på 10-15 millimeter regn, eller 10-15 centimeter snø. Nedbøren vil fortsette utover mandagen, men gir seg til tirsdagen.

- Det blir nok helt klart skimuligheter i marka. Dessverre blir gleden kortvarig, for fra midten av uka blir det mildere igjen, sier Haga.

Skimuligheter Også nord på Østlandet og vestover mot Telemark vil det bli brukbart skiføre flere steder,

- De indre strøkene av Agder-fylkene kan også så snø og skiføre, sier Haga.

Nord-Norge preges av ruskevær og nordavind de kommende dagene, men den sterke kulingen ser ut til å løye litt i løpet av søndagen.

- Det ser likevel ut til at det bedrer seg utover i uka fordi vi får en sørøstlig værtype, noe som innebærer forholdsvis lite nedbør. Temperaturene endrer seg ikke stort, og noe nedbør kan det komme i indre strø i Nordland, Troms og Finnmark, sier Haga.

Bare en forsmak I Sør-Norge blir været betydelig mer vekslende den kommende uka, og temperaturene synker de neste dagene, før de stiger igjen mot midten av uka.

- Møre og Romsdal får noe byger i morgen, men det gir seg raskt og det ser faktisk ut som det fine været holder seg utover i uka. Den sørøstlige vinden kan blir sterk enkelte steder, men det kommer lite eller ingen nedbør, sier Haga.

- Det blir nok bare en forsmak på vinteren, og det virkelige vinterværet lar vente på seg ennå en stund. Det er fortsatt sånn at du bør opp i fjellet hvis du vil være helt sikker på at det er greit skiføre.

VINTER PÅ VEI: Slik så det ut i Bergen tirsdag denne uka. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet
VINTER PÅ VEI: Slik så det ut i Bergen tirsdag denne uka. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer