Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- I morgen forbyr India surrogati for utlendinger

Melding sendt ut til alle landets klinikker i kveld.

FORBYS: Fra i morgen av forbys surrogati for utlendinger i India. melder Nettavisen i kveld. Foto: REUTERS/Mansi Thapliyal
FORBYS: Fra i morgen av forbys surrogati for utlendinger i India. melder Nettavisen i kveld. Foto: REUTERS/Mansi Thapliyal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdens største babymarked stanser på dagen. Det rammer titusenvis av barnløse utlendinger, skriver Nettavisen i kveld, fra India.

Ifølge avisa sendte Indian Counsil of Medical Research (ICMR) ut en melding til alle surrogatklinikkene i India seint i kveld om at det ikke lenger er lov å ha utenlandske pasienter. 

Etter det Nettavisen erfarer gjelder surrogatiforbudet også indiske statsborgere bosatt i utlandet. Dette har til nå vært den suverent største kundegruppen for Indias omfattende fertilitetsindustri.

Dagbladet Magasinet har tidligere skrevet om Renate, som er en surrogatmor. Hun har født seks barn - tre av dem har hun båret fram for andre.

Les også: - Derfor er jeg surrogatmor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!