Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I morgen fortsetter rettssaken mot drapstiltalte Stein Dokset i Phuket

Liermannen risikerer dødsstraff.

DRAPSTILTALT Stein Dokset på vei fra fengselet til retten under rettssaken hans i februar i år. I morgen fortsetter saken mot han. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
DRAPSTILTALT Stein Dokset på vei fra fengselet til retten under rettssaken hans i februar i år. I morgen fortsetter saken mot han. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag fortsetter rettssaken mot drapstiltalte Stein Dokset i Phuket. Etter planen skal provinsretten nå for første gang få høre et forsvarsvitne.

Liermannen er tiltalt for å ha drept kjæresten Rungnapa «June»  Ratchasombut i juni 2009. Etter drapet oppbevarte han liket av samboeren i en søppeldunk i luksusvillaen på feristedet Kata i Phuket.

31 måneder seinere, den 28. februar i 2012 stormet en større politistyrke villaen der de fant søppeldunken med levningene etter samboeren innelåst i et av villaens mange bad.
Siden da har liermannen (51) sittet arrestert.

Skaffet seg to nye kjærester Dokset hadde i lengere tid drevet eiendomsgesjefter sammen med den avdøde samboeren. Disse forretningene fortsatte han ufortrødent videre etter hennes død.

Noen få måneder etter «Junes» forsvinning skaffet nordmannen seg en ny kjæreste.

Til Dagbladet sier hun at de hadde et svært nært forhold i to år før arrestasjonen.  Et forhold hun hevder hun fortsatt pleier ved å hjelpe til med penger til ham i fengselet og støtte ham på best mulig måte.

Hun forteller nå til Dagbladet at Dokset skaffet seg enda en kjæreste omtrent sju måneder før arrestasjonen. 

- Hun var hos ham når ikke jeg var der, forteller hun.

- Ingen av oss visste hvilke grusom hemmelighet huset skjulte.

Det to kjærestene visste godt om hverandre. Hun forteller blant annet at den nye kjæresten ofte brukte klær hun selv hadde i skapet i Doksets villa.

Hun mener det er den nye kjæresten som er innkalt til å vitne fredag. 

- Jeg har ikke mottatt noen innkallelse, sier hun, men er forberedt på at hun kanskje må vitne på et seinere tidspunkt.
Begge de to kjærestene har tidligere vært til politiavhør.

Forsvarerene usikre - Jeg kan bekrefte at den ene av de to jentene er stevnet som vitne . Vi håper inderlig at hun møter, fortalte Doksets nye forsvarer Nuansit Chuntawong til Dagbladet i dag.

- Vi har ingen garantier for at hun dukker opp, understreker hun.

Hun sier at også at en av politiets etterforskere skal vitne fredag.

Utsatt gang på gang Saken gjennomføres  på en måte som kan betegnes som en "hopperettsak" der det kan gå uker og måneder mellom rettsmøtene. I mars nektet Dokset å godkjenne tolken og saken ble utsatt til august. Da møtte ikke alle innkalte vitner, og saken ble igjen utsatt til i morgen.

Risikerer dødsstraff De tre tiltalepunktene omhandler overlagt drap, våpenbesittelse og for å ha oppbevart den døde kroppen i huset.
Selv mener nordmannen han er uskyldig.

- Vi hadde et basketak og hun falt ned trappen. Da jeg oppdaget at hun var død, gikk alt i svart for meg, sa Dokset til Dagbladet bare timer etter arrestasjonen.
 
- Jeg ble vant til å flytte søppeldunken fra rom til rom, sa han også.

KJÆRESTE: Denne kvinnen ble Stein Doksets kjæreste etter drapet på «June». Foto: Stg Utheim
KJÆRESTE: Denne kvinnen ble Stein Doksets kjæreste etter drapet på «June». Foto: Stg Utheim Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media