<strong>VÅRVÆR:</strong> Statistis kommer våren først til Oslo den 17. mars. Men utsiktene for Øst- og Sørlandet de nærmeste dagene tyder på temperaturer på over 10 grader. '
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
VÅRVÆR: Statistis kommer våren først til Oslo den 17. mars. Men utsiktene for Øst- og Sørlandet de nærmeste dagene tyder på temperaturer på over 10 grader. ' Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

I morgen kan det bli 12 varmegrader

- Tirsdag og onsdag ser veldig bra ut, sier statsmeteorologen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsmeteorolog Bente Wahl lover ikke at våren har kommet for å bli i Oslo og på Øst- og Sørlandet.

- I dag mandag blir det litt kjøligere, men tirsdag og onsdag ser veldig bra ut. Temperaturen i Oslo-området ser ut til å bli mellom 10 til 12 varmegrader, sier statsmeteorolog Bente Wahl til Dagbladet.

Godt vær Egentlig - i hvertfall statistisk - kommer våren først til Oslo den 17. mars. Men de siste dagene har sola tatt tak og gradene har krøpet oppover. Utsiktene for Øst- og Sørlandet de nærmeste dagene tyder på temperaturer på over 10 grader.

- Tirsdag og onsdag ser det ut til å bli mye sol og opp mot 12 varmegrader. Noen steder kan det også bli varmere. Kanskje en grad eller to, sier statsmeteorolog Bente Wahl.

Mens det mandag blir grått og fare for noe nedbør i Sør-Norge og på Østlandet, ser det ut til å bli varmere i dagene som kommer.

- Kan du love at våren har kommet for å bli?

- Nei! Mars kan være kald. Men det ser ut til at den første uka blir varmere enn normalt, sier Bente Wahl.

Normaltemperaturen i Oslo bruker i slutten av februar å ligge på vel 2 minusgrader.

Regn i Vest Mens Oslo og Østlandet kan se fram til god vær, regner Vestlandet bort.

- Det ser ut til å bli mye regn på Vestlandet. I morgen vil det også blåse kraftig fra Stadt og nordover. Enkelte steder kan vindbygene få storms styrke, sier statsmeteorolog Wahl.

Mens det østafjells ser ut til at våren har kommet - og kanskje for å bli - er utsiktene for godt vær i Nord-Norge betydelig mindre.

- Det blir mildt ved kysten, og værutsiktene tyder på mye regn fra Midt-Norge og nordover, men i indre strøk i nord vil det fortsatt være kaldt, sier statsmeteorologen.

Kan bli 20 minus Til uka kan det bli både 15 og 20 minusgrader flere steder på Finnmarksvidda. Ifølge Meteorologisk institutt vil temperaturen være mer som normalt for årstida, med unntak av Oslo, Østlandet og Sørlandet. Men også på Vestlandet kan det bli rundt 10 varmegrader.

Men samtidig må vestlendingene regne med mye regn.

- Mens nedbøren vil komme som regn på Vestlandet, vil det komme som snø- og sluddbyger i de nordligste fylkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer