I morgen kan det bli flyforsinkelser i hele landet

Ny luftromsorganisering i Midt- og Vest-Norge.

SKAL OMORGANISERE:  Flesland og Værnes er blant flyplassene som kan oppleve forsinkelse i morgen. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
SKAL OMORGANISERE: Flesland og Værnes er blant flyplassene som kan oppleve forsinkelse i morgen. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I morgen gjennomføres den største luftromsendringen noensinne i Norge.

Da får store deler av Midt- og Vest-Norge nye inn- og utflygingsruter.

- Flysikkerheten viktigst I forbindelse med innføringen er det ventet forsinkelser ved Værnes, Flesland og Sola lufthavner. Endringen gjøres for å legge til rette for vekst i flytrafikken, effektiv drift og økt sikkerhet.

- Når vi gjør slike endringer, er hensynet til flysikkerheten alltid det viktigste. Derfor er det nødvendig med noen begrensninger på hvor mange som kan fly samtidig, fram til vi ser at alt fungerer som forventet, sier kommunikasjonssjef i Avinor Flysikring, Kristian Løksa i en pressemelding.

Kan berøre andre lufthavner Endringene berører Vestlandet, Møre og Trøndelag - hvor det blir nye ut- og innflygingsruter for 16 lufthavner, inkludert de tre store lufthavnene Sola, Flesland og Værnes.

Forsinkelsene som er varslet ved de disse flyplassene, kan også føre til følgekonsekvenser for trafikken ved de øvrige lufthavnene i Norge, opplyser Avinor.

16 flyplasser får endrede eller helt nye inn- og utflygingsruter:Bergen/Flesland, Florø, Førde/Bringeland, Haugesund/Karmøy, Kristiansand/Kjevik, Kristiansund/Kvernberget, Molde/Årø, Røros, Sandane/Anda, Sogndal, Stord/Sørstokken, Stavanger/Sola, Trondheim/Værnes, Ørland, Ørsta-Volda/Hovden og Ålesund/Vigra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer