SØRLANDET UTSATT:  Fra Birkeland i Aust-Agder vinteren 2008 - riktignok i januar. Da fikk linjene til daværende Agder Energi hard medfart, og Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for torsdag. 
Arkivfoto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.
SØRLANDET UTSATT: Fra Birkeland i Aust-Agder vinteren 2008 - riktignok i januar. Da fikk linjene til daværende Agder Energi hard medfart, og Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for torsdag. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.Vis mer

I morgen kan du få en halvmeter våt nysnø

- Tung, trassig snø som ikke er så hyggelig å ha med å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nesten like sikkert som at julaften kommer i slutten av desember, kommer vinteren med en siste hilsen med nysnø i mars - når «alle» tror at våren har kommet for godt.

Snøbyger i kystnære strøk fra Sørlandet til Oslo i morgen torsdag har ligget inne i langtidsvarslet noen dager, men det tegner til å bli mer og tyngre enn meteorologene hadde beregnet.

Her kan du sjekke været for torsdag og dagene framover.

Igår lød varslet 30 centimeter nysnø utsatte steder Østafjells.

OBS-varsel
Meteorologisk institutt har i dag gått ut med OBS-varsel for Sørlandet og Østlandet.

- Det blir minst like mye som vi trodde i går, kanskje mer, sier statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen ved Meteorologisk institutt til yr.no i ettermiddag.

Meteorologene regner foreløpig torsdagens nedbør i millimeter - 60 på Sørlandet og 40 i Oslo.

Det er overveiende sannsynlig med kuldegrader eller null når nedbøren starter, og da gjelder den gamle tommelfingerregelen: en millimeter nedbør blir en centimeter snø.

Tung, trassig snø
Altså 40 til 60 centimeter nysnø.

— Det blir tung, trassig snø som ikke er så hyggelig å ha med å gjøre. Den er vanskelig å flytte på og kan for eksempel gjøre skade på ledninger. Sørlandsbanen ligger i området som er særlig utsatt, sier Wiberg Horjen.

Altså forhold som gjør sommerdekkbilister til bambi på glattis og som lager en tung dag for skogeiere og strømselskap med brukne trær over linjene.