I morgen kommer sola!

I ettermiddag vil det komme et nytt nedbørområde fra sør, men i morgen er det meldt oppholdsvær hele dagen på Østlandet. - Vi kan til og med se sola, sier meteorolog John Smits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men etter lørdag er det igjen slutt på «finværet».

- Det vil komme et nedbørområde fra Sørlandet til østlandet i løpet av ettermiddagen i dag, forteller vakthavende meteorolog John Smits ved Norsk meteorologisk Institutt.

- Men i løpet av natt til søndag vil det komme et nytt nedbørsområde. Det vil bli litt kaldere i løpet av mandag, men det vil kun komme snø i høyden, melder Smits.

Det er fortsatt sørlige vinder som tar med seg varme og regn til sør- og øst-Norge. Gjennomsnittstemeraturen er 6-7 grander varmere enn normalt.

Flommen fortsetter

I følge Smits vil det dårlige været fortsette også neste uke. I Midt Norge vil det fortsatt være tørt, mens Nord Norge får stort sett oppholdsvær, med noe snø i grensetraktene.

Det vil fortsatt være flomvannstand i de fleste innsjøer i lavereliggende områder på Østlandet, melder Norges vassdrags- og energidirektorat. Spesielt høy vannstand er det i Eikeren i Buskerud, Hurdalssjøen i Akershus og Vansjø i Østfold, og det kan fortsatt ventes vannstandsstigning i de fleste innsjøer.

Det er stor flom i Andelva nedenfor Hurdalssjøen, i Akerselva nedenfor Maridalsvannet og i Mosseelva nedenfor Vansjø, samt i enkelte andre elver nedstrøms større innsjøer. Vannføringen i disse elver ventes etter hvert å avta, men vil fortsatt være over middelflom.

Norsk Geoteknisk Insitutt (NGI) melder fortsatt om stor skredfare i løsmasseskråninger som følge av gjennombløt mark og erosjon i bekker og elver.

Skader for 500 mill.

På hele Øst og Sørlandet har det mer eller regnet sammenhengende i 60 dager. Skadene har blitt enorme, og per i dag kan vi vente enda mere ødeleggelser.

Forsikringsbransjen anslår skadene til 500 millioner kroner, melder Romerikes Blad.

- Vi frykter i tillegg at flere senskader vil skje utover vinteren på grunn av den ekstreme vannmengden i bakken, sier skadesjef Arild Tømte i Gjensidige Nor.

KAN SE SOLA? Er du heldig kan du se sola på Østlandet i løpet av lørdagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer