SOMMER OG SOL: Neste uke vil det bli sommertemperaturer i hele Norge. På det varmeste vil det bli rundt 24 grader. Foto: NTB scanpix
SOMMER OG SOL: Neste uke vil det bli sommertemperaturer i hele Norge. På det varmeste vil det bli rundt 24 grader. Foto: NTB scanpixVis mer

I morgen kommer sommeren tilbake

Ta fram badeshortsen og solbrillene. Hele Norge vil bade i sol neste uke. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Føler du deg ikke helt ferdig med sommeren ennå? Nå har du mulighet til å nyte den litt ekstra. Neste uke skal nemlig hele landet bade i sol.

- På enkelte steder kan temperaturen bli rundt 22 til 24 grader på det varmeste, sier Solbjørg Apeland, vakthavende meteorolog i Storm Geo, til Dagbladet.

Høytrykk på vei

Høytrykket som ligger over de britiske øyer forflytter seg østover mot Norge i løpet av dagen. Det betyr at morgendagen vil by på sol på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet.

Dette høytrykket vil forflytte seg videre nordover i løpet av mandag, så tirsdag blir en solrik dag i hele landet.

- Det blir fint sommervær igjen over hele landet. Først vil det treffe Sør-Norge, så vil sola komme til Nord-Norge, sier Apeland.

Mest sol i nord

Finnmarkinger og tromsøværinger vil våkne til skyer i morgen, men høytrykket som ligger i Barentshavet vil gi opphold i Finnmark. Lenger sør, fra Bodø og til Troms, vil det blir enkelte regnbyger. Temperaturene vil ligge rundt 13 til 14 grader i hele landsdelen.

Nordlendingene må likevel ikke være redde for en dårlig start på uka, for i løpet av tirsdag formiddag kommer sola fram.

- Tirsdag og onsdag blir de aller fineste dagene. Temperaturene kommer til å stige opp mot 20-tallet i nord, og trolig vil sola skinne i flere dager i nord enn i sør, sier meteorologen.

Trøndelag får en skyet dag i morgen med muligheter for regn, slik som i Nordland og Troms.

- Desto lenger nord du er i Trøndelag, desto mer regn. Men høytrykket kommer innover Trøndelag på mandag, så tirsdag blir det fint også der, sier Apeland.

Vestlandet står opp til en skyet dag i morgen, men utover dagen blir det fint. Temperaturene kommer til å bikke 20 grader. Det samme gjelder på Sør- og Østlandet.

Usikkert hvor lenge det vil vare

Tirsdag og onsdag vil bli de beste dagene med gode temperaturer.

- Flere steder i landet vil det bli gode temperaturer omkring 20-tallet. Det blir mye bra vær de neste dagene, sier Kristen Gislefoss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Det er likevel usikkert hvor lenge finværet vil vare, for det ligger et lavtrykk i Østersjøen som trekker mot Sverige. Foreløpig er det usikkert på om det kommer til Norge.

- Dersom det trekker innover landet, kommer Østafjells til å få skyer inn mot helga, men ikke så mye nedbør. Nord-Norge vil fortsatt ha fint vær utover uka, sier Solbjørg Apeland, vakthavende meteorolog i StormGeo.