I morgen sier det PANG!

Søndag klokka fem sekunder over tolv ligger Norges første høyhus i tusen knas på bakken. Politiet sperrer av et stort område, men det er likevel gode utsiktsmuligheter til tidenes eksplosjonsshow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Presis klokka tolv går 100 kilo dynamitt av, fordelt i fire forskjellige etasjer. Ved hjelp av dynamitten - og tyngdekraften - vil bygningen falle rett ned og forhåpentligvis ikke skade noen av nabobyggene.

Mulighetene for eventuelle feilskjær er imidlertid små, mener ekspertene. Engelskmannen Richard Greene har vært i gamet i over 30 år og sier at naboer kan føle seg trygge.

- Du må være en særdeles god sprengningsekspert dersom du skal klare å få en slik bygning til å tippe over. Tyngdekraften sørger for at noe slikt er nærmest umulig, sier Richard Greene.

Paul E. Lødøen, konserndirektør i NCC Norge AS, som eier og står bak rivingen av oljeselskapet Philips' 15 etasjers tidligere hovedkvarter, sier at rivingen ikke skal være noen form for underholdning.

- Søndagens operasjon er ikke noe sirkus. Bygningen trengte et løft dersom vi fortsatt skulle bruke den, men vi river den heller, av miljømessige hensyn, opplyser Lødøen.

Politiet er imidlertid av en annen oppfatning.

- Det blir jo litt av et show, da, sier spesialmedarbeider Morten Skagen ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer