I morgen slippes den siste Orderud-dømte ut

Veronica Orderud (42) vender tilbake til gården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nesten 16 år etter at skuddene falt på Orderud gård pinseaften i 1999, slipper den siste trippeldrapsdømte ut av fengsel i morgen. Veronica Orderud (42) vender tilbake til gården.

Halvannen uke etter at hennes meddømte ektemann Per Orderud (60) forlot fengselet, slipper Veronica Orderud (42) ut i frihet i morgen, ifølge privatetterforsker Tore Sandberg.

Den siste tida av soninga har hun tilbragt i en overgangsbolig i Oslo for innsatte som går mot slutten av soninga.

Blir kjørt til hjem Utenfor skal privatetterforsker Tore Sandberg ta henne imot.

- Jeg vil hente henne og kjøre henne til gården. Jeg tror ikke Per Orderud har noen spesielle planer for hjemkomsten hennes, jeg vet ikke om han har kjøpt kake, sier Tore Sandberg til Dagbladet. Han har vært engasjert av paret siden 2006 for å gå gjennom etterforskningsmaterialet og jobbe opp en gjenopptakelse.

- Hun er glad for at soninga er ferdig og konsentrerer seg med høytrykk på gjenopptakelsesbegjæringen som vil komme, sier han.

Trippeldrap 5. april 2002 ble ekteparet Per og Veronica Orderud i Eidsivating lagmannsrett dømt til 21 års fengsel for medvirkning til overlagt drap på Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47) i kårboligen på Orderud gård i sørum kommune i Akershus på pinseaften den 22. mai 1999.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.