Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I morgen starter verdens største dingsemesse

TV- og mobilnyheter vises fram for første gang.

DINGSMEKKA: Teknologimessen IFA er svært godt besøkt, både av folk fra hele Tyskland og flere enn 6000 journalister.  Arkivfoto: SCANPIX
DINGSMEKKA: Teknologimessen IFA er svært godt besøkt, både av folk fra hele Tyskland og flere enn 6000 journalister. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hva sier du til en 150 tommer stor flatskjerm, monsterlyd du knapt har plass til i stua og i alle fall ikke til bilen og edelstenbesatte datamus, mobiltelefoner og MP3-spillere i mange hundre tusen-klassen?

Alt det, og selvsagt en hel del mer normale og brukervennlige innretninger, er det store trekkplasteret i Berlin denne helgen.

I morgen går nemlig gigantmessen Internationale Funkausstellung (IFA) av stabelen for 49. gang.

Butikklare
Arrangørene skryter av dette er verdens største forbrukerelektronikkmesse.

Noe de kan ha helt rett i, siden de fleste andre arrangementet av dette slaget retter seg i større eller mindre grad mot selve bransjen og ikke vanlige dødelige som har lyst til å se og ta på morgendagens teknologi og underholdning.

Mye av det som vises på det 122 000 kvadratmeter store utstillingsarealet, er ferdigutviklete produkter som dukker opp i butikkhyllene i Europa i løpet allerede fra senhøsten og vinteren.

I år regner IFA med omkring 215 000 besøkende i løpet av de seks dagene messen varer.

1 245 utstillere skal vise fram alt fra storskjermer og GPS til husholdningsprodukter og kraftplugger av noen PCer.

Grønn teknologi
I tråd med det stadig økende miljøfokuset i samfunnet ellers, har også teknologiprodusentene de siste årene jobbet hardt for å lage flere energibesparende og miljøvennlige løsninger.

Det ble spesielt godt synlig i fjor, da det grønne aspektet ved de ulike produktene, ble også mange produsenters hovedargumentet for hvorfor noen skulle velge disse.

Med en pågående finansiell krise i verden, blir det også interessant å se om det dukker opp flere lavprisprodukter som skal friste forbrukerne med slukne lommebøker til å bytte ut TVen eller mobilen.  

Følg Dagbladet.no på IFA her eller på Twitter @dianabadi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media