Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I morgen stilles tre av fire ranere for retten i Oslo

I sommer truet de med å knivstikke en mann for å få mobilen og eiendelene hans.

RANSOFFER: I dette området i Oslo ble mannen i 20-årene overfalt og ranet av fire personer. Han ble truet på livet, men kom uskadd fra hendelsen. Foto: Magnus Lutnæs Aas / Dagbladet.
RANSOFFER: I dette området i Oslo ble mannen i 20-årene overfalt og ranet av fire personer. Han ble truet på livet, men kom uskadd fra hendelsen. Foto: Magnus Lutnæs Aas / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen starter rettssaken mot fire personer som i sommer ranet en mann i 20-årene og truet han på livet. Ransofferet kom uskadd fra hendelsen, men ble frastjålet mobiltelefonen.

- Jeg hadde vært på byen og skulle til å låse meg inn i leilighetskomplekset da det skjedde. Jeg holdt på å låse opp frontdøra da de kom bakfra, sier ransofferet til Dagbladet.

Alle de fire ranerne er av utenlandsk opprinnelse og mellom 16 og 20 år gamle. Den fornærmede vil ikke gå inn på detaljer rundt hvordan selve ranet skjedde, men forteller at de fire ranerne kom seg unna med mobiltelefonen hans.

- Etter ranet gikk jeg opp til leiligheten og ringte politiet. De fikk ikke tak i ranerne den kvelden men hadde videobevis, sier han til Dagbladet.

Tre av fire i retten Politiadvokat Eva Sjøholt-Sandvik er aktor i saken og forteller til Dagbladet at tre av ungdommene er stevnet for retten, men at den fjerde for tida befinner seg i utlandet og dermed ikke kommer til å møte opp i Oslo tingrett.

- Det er tre personer som er stevnet til hovedforhandlinger, og alle de tre har erkjent seg delvis skyldig, sier Sjøholt-Sandvik til Dagbladet.

Aktor har så langt ikke lagt ned noen påstand om straff.

- Det er klart at når det er snakk om ran, så blir det et spørsmål om ubetinget fengsel eller ikke. Siden alle de tre er unge, kan også samfunnsstraff være et tema, sier Sjøholt-Sandvik.

- Blir nervøs
Fornærmede i saken sier at det er trist å høre om alle ranene som har funnet sted i Oslo den siste tida.

- Jeg syns det er trist at Oslo er blitt så preget. Det er forferdelig at man ikke kan føle seg trygg. Det er klart jeg blir nervøs når slikt skjer og håper ranere får strengere straffer, sier han.

Den fornærmede sier at han i tida etter ranet ikke har tatt noen grep for å unngå at dette skjer igjen.

- Er man redd for å bli ranet så er Oslo feil by å bo i, sier han til Dagbladet.

58 anmeldelser i november Oslo politidistrikt kom i går med en ransstatistikk som viser at det er 58 anmeldelser for ran registrert i Oslo så langt i november. 

Politiet har hittil identifisert 22 antatte gjerningspersoner for ranene. Av disse 22 er ni av gjerningspersonene under 18 år.

Det har vært en økning i antall ran i Oslo denne høsten. I oktober fikk politiet i Oslo inn 120 ransanmeldelser, i september var tallet 103.