STÅR STILLE FRA 10 til 13: Togene vil kjøre inn til nærmeste stasjon, og stoppe der - til den politiske streiken er over. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
STÅR STILLE FRA 10 til 13: Togene vil kjøre inn til nærmeste stasjon, og stoppe der - til den politiske streiken er over. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

I morgen stopper alle tog i Norge i tre timer

Slik blir du rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir tre timers togstans i hele Norge mandag, som en reaksjon på regjeringens forslag til jernbanereform, opplyser NSB.

Streiken starter klokka 10. Tog som er underveis på dette tidspunktet vil stanse på nærmeste stasjon og vente til streiken avsluttes.

Det blir ikke kjørt alternativ transport under streiken, opplyser NSB, som henviser til egne hjemmesider for informasjon om hvert enkelt tog. Enkelte tog kan bli innstilt eller stoppet også før klokken 10. NSB-eide Nettbuss fortsetter å kjøre.

Streiken er en politisk markering blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund. Denne kommer på grunn av regjeringens forslag til jernbanereform, hvor NSB vil miste eierskap til sine tog, verksteder og eiendomsselskap.

Markeringen starter på Oslo S, der det blir appeller ved forbundslederne Kjell Atle Brunborg i NJF og Rolf Jørgensen i NLF.

Deretter blir det tog til Stortinget, der samferdselspolitikerne vil få overrakt uttalelser og det blir flere appeller.

Regjeringen og samarbeidspartiene la 11. mai fram forslag til omorganisering av norsk jernbane. Blant annet skal det åpnes for mer konkurranse på enkelte strekninger, noe partiene ser for seg skal skje i 2016 eller 2017. Det skal også opprettes et direktorat som skal styre og koordinere jernbanen.

(NTB)